Daglig verksamhet

Du som har en funktionsnedsättning har rätt att ansöka om daglig verksamhet. Daglig verksamhet erbjuder sysselsättning inom olika områden. Vi skapar sysselsättning utifrån dina behov och förutsättningar.

Hur ansöker du om daglig verksamhet?

Du kan ansöka om daglig verksamhet direkt via vår e-tjänst eller ta kontakt med kommunens LSS-handläggare.

Gruppverksamhet

Runt om i Falköping finns gruppverksamhet med olika inriktningar som kan matchas utifrån dina intressen. På gruppverksamheterna finns personal som stöttar, vägleder och ser till att det finns meningsfulla uppgifter att utföra.

När du har blivit beviljad daglig verksamhet kommer du i kontakt med en av våra arbetskonsulenter som hjälper dig att hitta ett passande arbete att vara på.

Sedan våren 2021 utökades samverkan mellan LSS daglig verksamhet och socialpsykiatrins sysselsättning. Detta innebär bland annat att vi har ett större och bredare utbud.

Dagcenter Freja

I vår kanske mest kända lokal dagcenter Freja har vi flera grupper och verksamheter med olika inriktningar. Vi erbjuder bland annat sinnesstimulering i vårt sinnesrum, musikstund, ett skönt bad i vår bubbelpool och träning/stimulering via tekniska hjälpmedel. Vi har ett tillagningskök där brukare kan ha sin dagliga verksamhet och handledas av kokerska.

Fridhem

Här kan du arbeta på en bondgård med daglig verksamhet utanför Falköping.
Arbetsuppgifterna innehåller bland annat djurskötsel, plantering och mycket annat som krävs för att driva runt en bondgård.

Hantverksboden

Hantverksboden ligger på S:t Olofsgatan 42 i Falköpings tätort. Här gör vi olika aktiviteter som att väva, sy, måla, arbeta med lera och screentryck. De färdiga produkterna säljs i vår butik. Hantverksboden ställer ut sina produkter på kommunens konstrunda.

Vi kan hjälpa till att ta fram enklare former av bildstöd om till exempel scheman eller andra kommunikationshjälpmedel. Kontakta oss för mer information.

Korallen

Till Korallen kommer brukare som har aktiviteter enligt schema både individuellt och i grupp. Paketering/sorteringsarbeten, utflykter, sätta upp affischer, datorjobb, filmstund, nyttjande av sinnesrum och mathämtning är vanligt förekommande arbetsuppgifter.

Freja jobbcenter

På Jobbcenter sker en stor del av det legoarbete som daglig verksamhet har. Vårt mål är att ge alla deltagare möjlighet att prova olika arbetsuppgifter. På Jobbcenter finns även en mediagrupp. Mediagruppen har en YouTube kanal som de kontinuerligt levererar material till och sköter Hantverksbodens Instagram.

Vår verksamhetstidning På Gången trycks även av Mediagruppen och gruppen tar emot beställningar på andra utskriftsarbeten. Gruppen jobbar för övrigt med det mesta som innefattar film, foto, ljud och utskriftsarbeten.

Forskargruppen är ett inslag på Jobbcenter där vi dokumenterar alla gravar i Stenstorps och Falköpings pastorat i Falköpings kommun. Vi samlar in uppgifter rörande dessa från olika källor. Detta sammanställs sedan tillsammans med bilder för att kunna användas vid släktforskning och liknande.

Servicegrupper

Servicegrupp Ranliden
På Ranliden sitter hela administrationen på socialförvaltningen i Falköpings kommun och där har vi en servicegrupp som har både fasta arbetsuppgifter men även tar emot förfrågningar på andra jobb. Gruppen åker även till Tåstorps demenscentrum flera gånger i veckan och servar dem med diverse arbetsuppgifter.

Utegruppen och Transportgruppen
Gruppernas huvudsakliga arbetsuppgifter är återvinning, hämta wellpapp, enklare flyttjobb och matkörning.

Företagsgrupp

På Gyllensvans möbler i Kättilstorp har daglig verksamhet en integrerad företagsgrupp. Du kan ha daglig verksamhet på en företagsgrupp om du har små till medelstora behov av stöd och är relativt självständig. Där ingår du i en grupp med flera andra tillsammans med den ordinarie personalen på företaget. En stödassistent från daglig verksamhet är med och handleder varje dag.

Extern arbetsplats

Du som har mindre behov av stöd kan få daglig verksamhet på en extern arbetsplats. Här coachar arbetskonsulenterna dig utifrån dina förutsättningar och din förmåga. Exempel på arbetsplatser som vi har idag är butiksarbete, förskola, vaktmästeri, Röda korset kupan, äldreboende och bageri.

Följ oss på sociala medier

Instagram-ikon
Instagram-ikon

Hantverksbodens instagramkonto
Instagram: @hantverksbodenfalkoping Länk till annan webbplats.

Youtube logga