Daglig verksamhet

Du som har en funktionsnedsättning har rätt att ansöka om daglig verksamhet. Daglig verksamhet erbjuder sysselsättning inom olika områden. Vi skapar sysselsättning utifrån dina behov och förutsättningar.

Hur ansöker du om daglig verksamhet?

Du kan ansöka om daglig verksamhet direkt via vår e-tjänst eller ta kontakt med kommunens LSS-handläggare.

Gruppverksamhet

Runt om i Falköping finns gruppverksamhet med olika inriktningar som kan matchas utifrån dina intressen. På gruppverksamheterna finns personal som stöttar, vägleder och ser till att det finns meningsfulla uppgifter att utföra.

När du har blivit beviljad daglig verksamhet kommer du i kontakt med en av våra arbetskonsulenter som hjälper dig att hitta ett passande arbete att vara på.

Sedan våren 2021 utökades samverkan mellan LSS daglig verksamhet och socialpsykiatrins sysselsättning. Detta innebär bland annat att vi har ett större och bredare utbud.

Dagcenter Freja

I vår kanske mest kända lokal dagcenter Freja har vi flera grupper och verksamheter med olika inriktningar. Vi erbjuder dig bland annat sinnesstimulering i vårt sinnesrum, musikstund, ett skönt bad i vår bubbelpool och träning/stimulering via tekniska hjälpmedel. Här har du även möjlighet att få arbeta med trädgård, sortering/paktering och skapande verksamhet. Du har även möjlighet till promenader och utflykter när du kommer hit. Vi har ett tillagningskök där brukare kan ha sin dagliga verksamhet och handledas av kokerska.

Fridhem

Här kan du arbeta på en bondgård med daglig verksamhet utanför Falköping.
Arbetsuppgifterna innehåller bland annat djurskötsel, plantering och mycket annat som krävs för att driva runt en bondgård.

Hantverksboden

Hantverksboden ligger på S:t Olofsgatan 42 i Falköpings tätort. Här har du möjlighet till olika aktiviteter som att väva, sy, måla, arbeta med lera och screentryck. De färdiga produkterna säljs i vår butik. Hantverksboden ställer ut sina produkter på kommunens konstrunda.

Korallen

När du kommer hit så kan exempel på arbetsuppgifter vara paketering/sorteringsarbeten, utflykter, sätta upp affischer, datorjobb, filmstund, nyttjande av sinnesrum och mathämtning.

Jobbcenter

Hit kan du som är intresserad av plock- och paketeringsarbete komma då vi har flertalet jobb som vi utför åt externa företag.

För dig som är intresserad av teknik och media så har vi även en Mediagrupp. Gruppen sköter bland annat verksamhetens sociala medier och har en egen youtube-kanal. Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter i Mediagruppen är arbete med verksamhetens tidning "På gången", släktforskning/gravinventering, beställningsjobb som t.ex. affischer/broschyrer/visitkort men innefattar egentligen det mesta som rör film, foto och ljud. Mediagruppen kan hjälpa till att ta fram enklare former av bildstöd som till exempel scheman eller andra kommunikationshjälpmedel. Kontakta oss för mer information.

Servicegrupper

Servicegrupp Ranliden
Här arbetar du i en servicegrupp med huvuduppdraget att serva administrationen på socialförvaltningen i Falköpings kommun. Exempel på arbetsuppgifter är postutlämning, plocka ihop förrådsbeställningar, förbereda fika till möten och utbildningar.

Utegruppen och Transportgruppen
Här får du arbeta i en grupper som främst har arbetsuppgifter som körning av återvinning, wellpapp, enklare flyttjobb och matkörning.

Företagsgrupp

På Gyllensvans möbler i Kättilstorp har daglig verksamhet en integrerad företagsgrupp. Du kan ha daglig verksamhet på en företagsgrupp om du har små till medelstora behov av stöd och är relativt självständig. Där ingår du i en grupp med flera andra tillsammans med den ordinarie personalen på företaget. En stödassistent från daglig verksamhet är med och handleder varje dag.

Extern arbetsplats

Du som har mindre behov av stöd kan få daglig verksamhet på en extern arbetsplats. Här coachar arbetskonsulenterna dig utifrån dina förutsättningar och din förmåga. Exempel på arbetsplatser som vi har idag är butiksarbete, förskola, vaktmästeri, Röda korset kupan, äldreboende och bageri.

Följ oss på sociala medier

Instagram-ikon
Instagram-ikon

Hantverksbodens instagramkonto
Instagram: @hantverksbodenfalkoping Länk till annan webbplats.

Youtube logga