Ekehagens forntidsby

Välkommen till en av Nordens största forntidsbyar

Vandra genom årtusenden i ett arkeologiskt friluftsmuseum. Upplev stenålder, bronsålder och järnålder nästan som på riktigt.

År 2023 firar Ekehagens Forntidsby 40 år! Välkommen att fira oss i sommar! Alla som löser entré under sommaren får ett säsongskort. Öppet dagligen 25/6 - 13/8 med guidade visningar, bågskytte med mera.

Du kan även boka en egen aktivitet för din grupp, forntidsdagar för skolklassen, kalasmiddag i serveringen eller sammanträden i Olsbrosalen.
VÄLKOMMEN TILL EKEHAGEN!

Bondestenåldershus vintern 2021

Nyheter

  • Pojke med vit hatt sitter med ryggen åt kameran och äter en gul glass. Solen skiner, grönt runt om fikabordet i grovt trä
    Helgöppet på Ekehagen! Ekehagens forntidsby Ta med familj och vänner på en utflykt till oss! Du utforskar forntidsbyn på egen hand, prova exempelvis att paddla stockbåt, hälsa på Linderödsgrisarna eller utmana sällskapet i lekar och spel från v...
  • Anmäl dig till Geokids Ekehagen! Ekehagens forntidsby Nu är det dags att anmäla sig till sommarens Geokidsäventyr på Ekehagens Forntidsby! Under två dagar upptäcker vi det häftiga med natur, geologi och forntid.