Vad tycker studenterna?

Vi har träffat tre studerande som läser på Karlstads Universitet via Lärcenter

tre studenter

Vi öppnar ju bara datorn och då är vi på plats

Hur är det att studera på Karlstads universitet via Lärcenter Falköping?

– Det är väldigt bra, det är ett bra alternativ till studier om man inte vill flytta till Karlstad och studera på plats. Det är bra att man kan läsa på det här sättet så att man kan kombinera familj och studier.

När man studerar på distans är det bra att få vara på Lärcenter också så att man kommer hemifrån. Det är så lätt att man gör "annat" hemma. Är man här på Lärcenter så koncentrerar man sig på studierna. Ibland är det också bra att träffas även om man inte har någon föreläsning utan att man kan sitta här och studera. Det är lättare att diskutera tillsammans och man gör det vi ska.

Hur fungerar det när man är i Karlstad?

Det fungerar bra, vi är på plats i Karlstad ungefär 3-4 gånger per termin, ibland är vi där en dag, ibland två dagar. Då träffas vi alla som läser på de olika Lärcentera, vi blir som en grupp. Vi pratar med de andra som studerar och delar upplevelser, vi får en bra sammanhållning. Vi har även sociala plattformar ihop där vi tipsar varandra.

Kan du rekommendera den här typen av distansutbildning?

Absolut, det här fungerar jättebra. Det är bra att man kan studera på det här sättet. Det finns inga nackdelar med det, det enda som behövs är lite mer självdiciplin. Man kan ju lägga upp hela sin studietid på ett helt annat sätt än om man skulle vara tvungen att vara på plats i Karlstad. Vissa föreläsningar spelas in och då kan man se dem på kvällen eller när det passar bäst. Eller så sker de live på zoom antingen föreläsning eller i olika grupper. Vi öppnar ju bara datorn och då är vi på plats!

Två studenter som arbetar

Vilka resurser nyttjar ni på Lärcenter?

Biblioteket, studieverkstan och Café Blå, men också klassrummen. Det är bättre teknik än vad man har hemma och det är många gånger en fördel att koppla upp mot en stor skärm så att alla kan se oavsett om det är en föreläsning eller ett grupparbete. Bra hjälp får man också från kundservice om det skulle vara några tekniska probelm. I biblioteket är de väldigt kunniga och man får bra och snabb hjälp, de har hjälpt oss många gånger med att beställa böcker.