Mark, lokaler, etablering

Vill ditt företag etablera sig i Falköping eller utöka redan befintlig näringsverksamhet?

Kommunen strävar efter att ge dig god service både före, under och efter ett genomfört markköp. Vill du hyra eller hyra ut lokaler så gör vi det enkelt för dig. Nedan kan du se vilka lokaler som är lediga eller lägga ut ditt hyresobjekt kostnadsfritt.

Lediga lokaler

För att se lediga objekt så går du direkt till lokalguiden här. Länk till annan webbplats.

Behöver du hjälp med matchning av lokal? Skapa en sökprofil här! Länk till annan webbplats.

Vill du hyra ut dina lokaler?

Falköpings kommun samarbetar med Lokalguiden som erbjuder en enkel och kostnadsfri lösning för att marknadsföra din lediga affärs- eller industrilokal. Börja med att registrera ett konto hos Lokalguiden. Länk till annan webbplats.

Har du frågor om lokalguiden? Kontakta kommun@lokalguiden.se.

Mark till näringsverksamhet

Vill ditt företag etablera sig i Falköping eller utöka redan befintlig näringsverksamhet? Kommun erbjuder mark för näringsverksamhet i tre av kommunens tätorter: Falköping, Floby och Stenstorp.

Vid nyetablering rekommenderar vi att du kontaktar kommunens mark- coh exploateringsansvarig Alexander Järkeborn.

Varför ska du etablera dig i Falköping?

Falköping har ett bra läge vid Västra stambanan med goda kommunikationer till Stockholm och Göteborg och andra städer som Örebro och Skövde. Här finns attraktiv och prisvärd tomt- och industrimark för såväl företag som privatpersoner.

Falköping tillhör landets åtta största arbetsmarknadsregioner med cirka 80 000 arbetstillfällen och drygt 180 000 personer.

Ekonomiska fördelar

Att etablera sig i Falköping innebär inte bara en smidig och miljövänlig lösning där du snabbt kan transportera dina produkter, antingen via järnväg eller landsväg, det innebär också ekonomiska fördelar.

Kostnadsläget i Falköping, inte minst vad gäller markkostnader, är verkligen konkurrenskraftigt gentemot andra större städer. Dessutom är löneläget I Falköping lägre än i till exempel Göteborg. Historien visar också på en stor lojalitet bland anställda på mindre orter, vilket innebär låg personalomsättning. Det sparar pengar för ditt företag över tid.

Det finns drygt 4 100 aktiva företag inom kommunen fördelat på många branscher.

Utbildning

Falköping har en gymnasieskola och ett lärcenter med vuxenutbildning. Högskolor finns i Skövde cirka 20 minuter med tåg från orten, Jönköping cirka 45 minuter och Göteborg cirka 1 timme. Detta tillsammans skapar god försörjning av välutbildad arbetskraft.

I Falköping är det naturligt att ha korta avstånd till förskola, skola, arbete, affärer, service och en mångfald av fritidsaktiviteter.

Business Region Skaraborg

Business Region Skaraborg Länk till annan webbplats. erbjuder fri, skräddarsydd och konfidentiell service till företag som söker bästa platsen för etablering i någon av Skaraborgs kommuner. Falköpings kommun ingår i Business Region Skaraborg som är ett samarbete mellan 15 kommuner. Verksamheten är ett regionkontor till den nationella organisationen Business Sweden.