15 februari 2024
Falbygdens museum

Carbon ruins - en utställning om fossileran. 16/3-17/4 2024

Besök framtiden - år 2053 - och det fossilfria Sverige. Kika in i en koffert full av minnen från en fossilberoende dåtid.

Carbon ruins är en miniutställning från framtiden. En gammal koffert från en fossilberoende dåtid - vår tid- är fylld av minnen. Föremål och berättelser låter oss se tillbaka på en tid då konstgräs och bonuskort på flygresor var vardag.

Mer om utställningen

Miniutställning Carbon ruins visades på Falbygdens museum under perioden 16 mars - 17 april.

Utställningen är producerad av projektet Climaginaries Länk till annan webbplats., med bl a. Lunds universitet samt Durham university.

Earth hour på museet, 23 mars

När klimatförändringarna fortsätter att öka och den biologiska mångfalden drastiskt dalar, måste vi sätta fokus på att ta hand om vårt enda hem – vår planet. Earth Hour handlar om att inspirera människor att agera för planeten, och sprida kunskap om klimatet och den biologiska mångfalden.

Lördag 23 mars uppmärksammades EarthHour. på Falbygdens museum Länk till annan webbplats.

  • kl. 16 - 17.30 Bortom fossilsamhället - workshop om möjliga framtider.
    Framtiden är inte förutbestämd utan vi kan påverka hur den blir! Workshopens mål är att vara inspirerande och ge aktivt hopp. Häng med på en tidsresa till år 2053 och besök utställningen om den fossila eran. Tillsammans skapar vi sedan kreativa berättelser om hur vi har nått fram till år 2053. Hur kan vi här i Falköping få en fantastisk framtid? Hur når vi dit?

    För anmälan maila: ida.feltzin@falkoping.se
  • kl. 19 - ca 21.30 Filmvisning och samtal: Avtryck.
    Museet öppnar för besök kl 18.00

Vad kan en människa göra åt den överväldigande miljökrisen? Vad kan en grupp människor göra? Vad vill vi lämna efter oss? I filmen besöks 13 projekt i olika delar av Sverige som drivs av folk som beter sig som att det de gör faktiskt gör skillnad.

En film för att ge inspiration – vilket avtryck vill Du göra? Vi kan göra skillnad. Se filmens trailer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. .

Efter filmen, under EarthHour timmen, bjöds besökare in till samtalscafé med soppa och bröd. Samtalet leddes av Johanna Stål, nationell samordnare för hållbarhet och miljö på Studiefrämjandet. Sara Lehman Svensson från Falköpings kommun deltog.