På gång 2023

september

foto av elisabeth Ohlson mot grå bakgrund. Elisabeth är klädd i svart linne och tittar intensivt in i kameran. Fotot visar Elisabeths ansikte och axlar.

till och med 22 oktober
Ansikten in i evigheten

Höstens konstutställning Ansikten in i evigheten av fotograf Elisabeth Ohlson visas till och med söndag 22 oktober. Läs mer om Ansikten in i evigheten!

Arrangör - Falbygdens konstförening i samverkan med Falbygdens museum.

fredag 22, lördag 23 samt söndag 24 september
Konstnattshelgen på Falbygdens museum

Ta del av Ansikten in i evigheten, av fotograf Elisabeth Ohlson.

Premiär för Musik på väg, en miniutställning med fotografier tagna av musikern Stephan Möller från det turnerande musiklivet på 1960- och 1970-talen.

Passa även på att ta del av utställningarna Forntid på Falbygden ...och tusen år till.

oktober

Nya öppettider

Nu återgår vi till att hålla öppet även på lördagar. Följande öppettider gäller från 1/10 - 31/3 2024:

tisdag kl. 11-16
onsdag kl. 11-16
torsdag kl. 11-16
lördag kl. 11-16
söndag kl. 11-16

svartvitt foto på gruppen Hi-balls samlade i grupp, men Lillbabs och Lasse Berghagen. Från 1966

söndag 8 oktober kl. 16
Caféprogram Musik på väg!

I anslutning till utställningen Musik på väg anordnar vi ett caféprogram. Minnen från The Caretakers och musiklivet i Sverige på 1960- och 1970-talen. Medverkande: musikern och fotografen Stephan Möller, musikern Roland Lind, utställningsens medproducent Olle Schenberg och Lars Östvall från Jönköpings läns folkrörelsearkiv.

Film- och bildvisning. Kaffe med pausmusik.
Fri entré men begränsat antal platser. Anmälan via www.sv.se/skarabor Länk till annan webbplats.g eller på telefon 070-855 30 13. I samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan.

 

 

 

lördag 14 oktober kl. 10-13
Öppet hus i föremålsarkivet

Välkommen till museets föremålsarkiv på Gamla Aristo, Gärdesgatan 11! Kika på föremål som berättar om livet på Falbygden, exempelvis vagnar och slädar, allmogeföremål, cyklar och stockbåtar. Skattjakt för alla barn! Läs mer här! Pdf, 183.7 kB.

lördag 28 oktober
Invigning LasseMaja - Cirkusmysteriet

Vi inviger höstens lek- och lärutställning LasseMaja Cirkusmysteriet! Hjälp LasseMaja att lösa mysteriet på cirkus Splendido! Gå in i cirkusvagnar, besök detektivbyrån och lös chiffer med hjälp av chiffersnurran. Med mera! Utställningen bygger på den uppskattade boken Cirkusmysteriet av Martin Widmark och Helena Willis.

svartvitt foto av Elisabeth Ohlson i svart linne. Bakgrunden är svart/brun, Elisabeth tittar med intensiv blick in i kameran.

söndag 22 oktober, kl. 14
Finissage med föredrag - Bilder som berör och upprör

Konstkännare Per Forendal från Falbygens konstförening berättar. Fri entré, begränsat antal platser. Anmäl dig via webbformulär, eller ring 0515-88 50 50.