16 september 2023
Falbygdens museum

Musik på väg, visades under perioden 22/9 - 19/11 2023

Musik på väg var en miniutställning om svenskt musikliv under 1960- och 1970-talen. Med hjälp av föremål, scenkläder och en mängd fotografier gavs glimtar från turnéliv, artister och band, backstageliv och tidens musik. Utställningen öppnade i samband med konstnattshelgen 22/9.

svartvitt foto av en släpvagn bakom en vit bil. På släpets kåpa står TAGES, samt syns svartvita ansikten av gruppens fem medlemmar

Musik på väg

När rock och popmusiken kom till Sverige under 1950-talet tog svenska artister snabbt efter. Till en början främst med covers på populära låtar men snart även med egna låtar. Under 1960-talet blev svenska grupper som Hep Stars, Shanes, Tages, Slam Creepers och The Caretakers mycket populära. De flesta turnerade flitigt och gav ut många skivor.

Trummisen Stephan Möller har sedan 1962 spelat i många turnerande band. Eftersom han även var fotointresserad tog han många bilder i samband med resorna. Dessa har nu tillsammans med scenkläder, musikintrument, skivomslag med mera från tiden satts samman till miniutställningen Musik på väg! Kom med på en resa tillbaka till 60- och 70-talens svenska musikliv.

När, var, hur?

Miniutställning
Musik på väg visades under perioden 22 september - 19 november i museets foajé. Utställningen producerades av Olle Schenberg, Stephan Möller - känd från Caretakers- och Roland Lind i samverkan med Falbygdens museum och Studieförbundet Vuxenskolan.

Musikcafé på museet, söndag 8 oktober kl. 16.00
Fri entré men begränsat antal platser, föranmälan krävdes. Arrangemanget var ett samarbete mellan Falbygdens museum och Studieförbundet Vuxenskolan.