4 januari 2023
Falbygdens museum

Who Cares, visades från 5/2 - 16/4 2023

Museet och konstnären Rolf Olsson välkomnade till en konstutställning om klimatet, ekosystem och miljöproblem. Enkla, kraftfulla och starka målningar för kunskap, alarm, handling, hopp och engagemang.

Vad kan du göra för att bidra till klimatomställningen?

"Vi som lever nu är sista generationen som kan avgöra kommande generationers framtid. Vi är därmed också framtidens största hopp",

...säger Rolf Olsson, konstnär, ekolog och lärare som skapat utställningen Who Cares.

Rolf har utgått från vetenskap och fakta i sina målningar. Exempelvis är rapporten från FN:s klimatpanel IPCC; AR6 Climate Change 2021: The Physical Science Basis dramatisk läsning. Så som utvecklingen ser ut är det sannolikt att jordens medeltemperatur kommer att stiga med ca 3 grader till år 2100. Vid 3 graders ökning är en omfattande civilisationskollaps sannolik.

Utställningen bestod främst av målningar med korta tillhörande texter. Där fanns också bland annat en videoinstallation samt ett reflektionsträd, där du som besökare kunde skriva ner dina tankar. I många kulturer förekommer livsträd, exempelvis Yggdrasil i fornnordisk mytologi. Utställningens livsträd hängde upp och ner, eftersom förutsättningarna för livet på jorden är hotade.

I anslutning till konstutställningen presenterade Falköpings kommun sitt arbete för klimatomställningen och ett mer miljövänligt samhälle.

Praktiskt

Who Cares visas under perioden 5 februari - 16 april på Falbygdens museum. Den är producerad av Rolf Olsson från Tidaholm, konstnär , ekolog och lärare.

Med utställningen vill Rolf sprida kunskap och slå larm, men också uppmuntra till handling, väcka hopp och engagemang. Läs mer via denna länk Länk till annan webbplats.

Vernissage/Invigning

söndag 5 februari kl 14 på Falbygdens museum

Kommunalråd Karola Svensson inviger.
Konstnären Rolf Olsson berättar om utställningen och tankarna bakom
Mingel med tilltugg.