18 maj 2024
Falbygdens museum

KISS - the Exhibition. Mer än bara smink!

Välkommen till en annorlunda utställning om ett av tidernas största och mest inflytelserika band. Om musiken, sminket och det enorma varumärke som bandet blivit, men även om samlariver, idoldyrkan och personliga möten.

foto av upphovsmannen Alexander Johansson framför två KISS-affischer på röd bakgrund.

Upphovsman och "pappa" till utställningen är Falköpingsbon Alexander Johansson. Alexander har varit en hängiven KISS-fantast sedan 1980-talet och har en av Skandinaviens största samlingar av KISS-prylar.

Utställningen visar upp flera unika originalföremål från bandets start på 1970-talet fram till idag. Den innehåller bland annat bandmedlemmarnas scenkläder, glänsande guldskivor, gitarrer och en mängd bilder.

Alexanders samling ställdes ut första gången 2004 och har sedan dess visats i såväl Sverige som utomlands. Nu landar den äntligen in på "hemmaplan" igen och visas på Falbygdens museum under sommaren 2024.

Hålltider för utställningen KISS-the Exhibition

Invigning torsdag 6 juni kl. 11. Medlemmar ur rockgruppen Nestor klipper bandet, Alexander Johansson berättar.

Utställningen visas på Falbygdens museum under perioden 6 juni - 18 augusti. Klicka här för att komma till museets öppettider.

Följ med på guidad visning av utställningen!
30 juni kl. 16, 10/7 kl. 19, 4/8 kl. 16, 18/8 kl. 16. Kostnad: 95kr. Förköp din biljett via denna länk Länk till annan webbplats. eller över disk på Falbygdens museum.

Välkommen!