Kultur för barn och unga

I Falköpings kommun kan barn och unga ta del av kulturutbud och prova på att skapa själva både i skolan och på fritiden.

Evenemang

Barnteater, familjelördagar, utställningar och andra aktiviteter för barn och unga hittar du i evenemangskalendern Länk till annan webbplats.. De flesta aktiviteterna för barn och familjer är gratis – men ibland måste du anmäla att du kommer eller boka plats. Fritidsgårdarna arrangerar aktiviteter för barn och unga varje skollov, programmet heter Tagga lov Länk till annan webbplats..

Kulturskolan

På kulturskolan kan barn och unga i åldrarna 0-19 år ta del av kurser i olika instrument, drama, dans, sång samt bild och form. Kurserna ges som enskilda lektioner eller som undervisning i grupp. 

Kulturklubben

Kulturklubben är ett projekt för dig mellan 9-13 år som är nyfiken på kultur och vill prova på att skapa själv.

Kulturcrew Falköping

KulturCrew är en ideell grupp som skapar kulturaktivteter för och med andra unga i Falköpings kommun. Det kan vara till exempel filmvisningar, konserter eller andra mötesplatser. Är du mellan 10-18 år och vill vara med att arrangera kulturevenemang - hör av dig till KulturCrew Falköping.

Sök pengar till en idé

I Unga tar ordet potten kan du söka pengar för att förverkliga en idé eller för att genomföra ett arrangemang.

Kultur i skolan

Varje år tar kommunen fram en barnkulturgaranti som berättar vilket utbud barn och unga är garanterade att få i skolan. Alla elever är garanterade minst en kulturupplevelse eller skapandeprojekt per läsår.