Kultur för barn och unga

I Falköpings kommun kan barn och unga ta del av kulturutbud och prova på att skapa själva både i skolan och på fritiden.

Evenemang

Barnteater, familjelördagar, utställningar och andra aktiviteter för barn och unga hittar du i evenemangskalendern Länk till annan webbplats.. De flesta aktiviteterna för barn och familjer är gratis – men ibland måste du anmäla att du kommer eller boka plats. Fritidsgårdarna arrangerar aktiviteter för barn och unga varje skollov.

Kulturskolan

På kulturskolan kan barn och unga i åldrarna 0-19 år ta del av kurser i olika instrument, drama, dans, sång samt bild och form. Kurserna ges som enskilda lektioner eller som undervisning i grupp. 

Kulturcrew Falköping

KulturCrew är en ideell grupp som skapar kulturaktivteter för och med andra unga i Falköpings kommun. Det kan vara till exempel filmvisningar, konserter eller andra mötesplatser. Är du mellan 10-18 år och vill vara med att arrangera kulturevenemang - hör av dig till KulturCrew Falköping.

Sök pengar till en idé

I Unga tar ordet potten kan du söka pengar för att förverkliga en idé eller för att genomföra ett arrangemang.

Kultur i skolan

Varje år tar kommunen fram en barnkulturgaranti som berättar vilket utbud barn och unga är garanterade att få i skolan. Alla elever är garanterade minst en kulturupplevelse eller skapandeprojekt per läsår.