Inför ditt besök

Här kommer lite information till dig som kommer att spendera en eller flera dagar i Mössebergsbacken.

En flicka som åker slalom.

Foto: Sebastian Streith

Liftkort/Skipass

För att kunna köpa ett liftkort behöver du ett keycard från Skidata. Det köper du när du bokar ditt liftkort eller så laddar du ett befintligt kort om du redan har det.
Du kan ladda ditt kort eller köpa nytt online här Länk till annan webbplats. eller i kassan på plats vid backen under våra öppettider. Kassan i backen är en kontantfri kassa, vi tar bara Swish eller kortbetalning.

Öppettider

Ordinarie öppettider

Stängt för säsongen!

Med reservation för ändringar med kort varsel på grund av väder och snötillgång!

Håll alltid utkik under rubriken "Aktuellt" på startsidan www.mossebergsbacken.se för senaste nytt. På startsidan ser du också antal pister som är öppna.

Pistkarta

Mössebergsbacken har nedfarterna Familjebacken, Mittlöpan, Slalombacken och Teknikbacken. Här finns också 4 liftar samt en liten övningsbacke/barnbacke utan lift. På området hittar du även värmestuga, café och skiduthyrning.

Illustrerad piskarta som visar anläggningen med backar, liftar och parkering.

Hitta hit

Mössebergsbacken ligger i Västsverige, mitt emellan Vänern och Vättern i staden Falköping ca 120 kilometer från Göteborg.

Adress:
Gläntanvägen, Falköping.

Parkering
Parkering finns precis bredvid backen och är kostnadsfri.

Kollektivtrafik
Falköping har bra tågföbindelser med Göteborg, Jönköping och Stockholm. För att ta dig till backen med stadsbuss från resecentrum åker du linje 2 till hållplats Bestorp. Från busshållsplatsen är det sedan ca 400 meters promenad till backen. För buss och tågtider: www.vasttrafik.se Länk till annan webbplats.

Skiduthyrning Mössebergsbacken

Skiduthyrningen i Mössebergsbacken drivs av Falköping Alpin. Förutom komplett utrustning kan du också hyra enstaka artiklar, som till exempel pjäxor eller hjälm men även utrustning för längdskidåkning. Betalning sker på plats, helst via Swish: 123 481 826 6 eller med kort. Det går inte att förboka utrustning.

Falköping Alpin har även försäljning av nya skidor, pjäxor och tillbehör. Butiken är i samma lokal som skidutyrningen. Du kan också lämna in dina skidor på service som slipning , lagning samt vallning. Här hittar du priser, öppettider och mer information: www.falkopingalpin.com Länk till annan webbplats.

Låna skidor på Fritidsbanken

På Fritidsbanken kan du låna begagnad utrustning. Lånetiden är 14 dagar och tanken är att du enkelt ska kunna prova på olika fritidsaktiviteter utan att det kostar något. Fritidsbanken drivs av Falköpings kommun under kultur- och fritidsförvaltningen och ligger på Dotorpsgatan 17, Falköping.

Läs mer och se öppettider: www.fritidsbanken.se/fritidsbank/falkoping/ Länk till annan webbplats.

Mat, fika och värmestuga

Under en fartfylld dag kan du köpa något gott i Café Snöflingan och passa på att värma dig under tiden. Du kan äta din medhavda matsäck i värmestugan, där finns också mikrovågsugn om du vill värma din egen mat.

Café Snöflingan har vanligtvis samma öppettider som backen och drivs av föreningen FAIK Slalom. Här finns fika, panpizza och korv med bröd.

I Falköping finns ett stort utbud av caféer och restauranger. Här hittar du tips på mat- och fikaställen! Länk till annan webbplats.

Familj som sitter i skidkläder och fikar utomhus.

Foto: Sebastian Streith

Boende/Vintersemester

På bergsplatån ca 200 meter från backen ligger Mösseberg Camping. Här kan du bo året runt i fina självhushållsstugor eller på campingen med egen husvagn eller husbil. Det är fantastisk utsikt över staden och det omkringliggande landskapet. Campingen erbjuder två olika storlekar på stugor med 4 eller 8 bäddar. Vissa av stugorna har bastu. För att boka stuga: www.mossebergcamping.se Länk till annan webbplats.

Hotell, kurort, vandrarhem eller B&B här hittar du förslag på boende i Falköping Länk till annan webbplats. med bara en kort bilresa från backen.

En röd stuga med massor av snö runt och en interiörbild på ett kök med stort bord och stolar.

Foto: Tuana och Falköpings kommun

Om Mössebergsbacken

Mössebergsbacken är en skidanläggning som ägs och drivs av Falköpings kommun. Anläggningen är medlem i SLAO, Svenska Skidanläggningars Organisation.

Fakta

 • Mössebergsbacken har 4 nedfarter och 4 liftar. Det finns även en liten övningsbacke/barnbacke utan lift.
 • Skipass/liftkort köps online Länk till annan webbplats. eller i kassan vid backen, vilken är en kontantfri kassa, vi tar bara Swish eller kortbetalning.
 • Parkeringsplatser finns bredvid backen och är kostnadsfria.
 • Toaletter finns i anslutning till parkeringen.
 • Vid anläggningen finns en värmestuga där du kan äta din medhavda matsäck, där hittar du också mikrovågsugn.
 • Skidspår och konstsnöspår för längdskidåkning finns uppe på bergsplatån på Mösseberg. Du tar dig upp på berget med bil via Scheelegatan.
 • Grillplats finns bredvid Café snöflingan. Medtag egen ved/kol.
 • Vi kan tyvärr inte erbjuda skidskola i dagsläget.
 • Vid kvarglömd utrustning mejla: mossebergsbacken@falkoping.se
 • Tänk på att det inte är tillåtet att gå i pisterna!
 • Använd alltid hjälm i backen.
Winter landscape with a lot of snow, view of the ski slope.

foto: Johan Lindwert