19 mars 2024
Omsorg & hjälp

Sommarjobba inom vård och omsorg

Intresserad av ett spännande sommarjobb? Varför inte prova på att jobba inom hemtjänst, på äldreboende eller inom funktionsnedsättning? Vi söker sommarvikarier och vill gärna ha med dig! Lämna in din intresseanmälan redan idag och få chansen att göra skillnad i människors liv samtidigt som du får värdefull arbetslivserfarenhet!

Här är en liten inblick i vad varje område innebär:

Funktionsnedsättning

När du arbetar inom funktionsnedsättning möter du individer som behöver hjälp i sin vardag på grund av olika funktionsvariationer. Det är ett varierande arbete där du anpassar dig efter brukarens behov. Det finns olika verksamheter inom funktionsnedsättning, såsom korttidsverksamhet för barn och ungdomar, daglig verksamhet, gruppbostäder, personlig assistans samt socialpsykiatri.

Hemtjänst

Inom hemtjänst besöker du äldre personer i deras hem. Det är ett självständigt arbete där vi använder välfärdsteknik som stöd för att strukturera dagen. För arbete inom hemtjänst krävs körkort. Inom detta område finns även dagvård, korttidsvård och trygg hemgång. Inom hemtjänst, nattpatrull och trygghetslarm besöker du brukare i deras hem. Du kan även arbeta inom dagverksamhet med dagliga aktiviteter för äldre och korttidsverksamhet/växelvårdsverksamhet.

Äldreboende

På äldreboenden möter du äldre personer som behöver vård och omsorg och som bor på en avdelning tillsammans med andra. Du ingår i ett team som hjälps åt med dagliga sysslor och arrangemang av aktiviteter. Det finns både äldreboenden och demensboenden, och även här finns mycket välfärdsteknik som stöd i vardagen.

Vad söker vi hos dig?

Vi letar efter dig som trivs med att arbeta med människor. Du är serviceinriktad och har en positiv inställning. Oavsett vilket område du väljer att arbeta inom är det viktigt att du har ett intresse för att hjälpa människor som behöver vård och omsorg.

Känner du igen dig i beskrivningen? Skicka in din intresseanmälan redan idag och ta chansen att göra skillnad i människors liv samtidigt som du får värdefull arbetslivserfarenhet!

För att vara aktuell som sommarvikarie måste du

  • ha fyllt 18 år.
  • ha en god förmåga att uttrycka dig på och förstå svenska, i både tal och skrift. Har du flerspråkig bakgrund rekommenderar vi att dina kunskaper i svenska motsvarar behörighet att läsa SvenskaGrund delkurs 2.
  • kunna visa upp fotolegitimation.