Kalender 2024

maj

foto av Bredgårdsmannen i skinnkläder och med en harpun.

Lördag 11 maj, kl. 11
Vårpremiär och invigning av Bredgårdsmannen - Sveriges äldsta ansikte

Säsongspremiär på Ekehagen med invigning av miniutställningen om Bredgårdsmannen, guidade visningar och stenåldersaktiviteter. Mer information hittar du här!

Luncher, fika och Klings glass i caféterian.

Öppet lördag kl. 11-17.

foto av den röda mottagningsbyggnaden i vårljus. trädens knoppar börjar skifta i grönt. Ljusgröns vårgräs

lördagar och söndagar 11 maj - 20 juni
Våröppet kl. 11-17

Möt en stenåldersman - ansikte mot ansikte i minutställningen om Bredgårdsmannen. Utforska därefter forntidsbyn på egen hand. Ekehagens café och restaurang erbjuder lättare luncher, fika och glass.

Ekehagen är våröppet följande helger:
11-12 maj, 18-19 maj, 25-26 maj, 1-2 juni, 8-9 juni, 15-16 juni. Stängt 22 juni inför sommarpremiären 23 juni.

juni

guide i vikingakläder med korg leder en grupp på väg över ängen. Sommarsolig by

söndag 23 juni
Sommarpremiär!

Ekehagen öppnar för sommaren! Från och med idag håller vi öppet dagligen med guidade visningar, bågskytte och en mängd aktiviteter att upptäcka i forntidsbyn.

Missa inte miniuställningen om Bredgårdsmannen - Sveriges äldsta ansikte.

juli

lör- & söndag 6-7 juli
Historier om forntiden - Ullens tid

Upptäck bronsåldern - en period då ull och textil var lika lyxigt som föremålen gjuta i brons. Ta del av aktiviteterna och lev dig in i ett annat liv.

Fårklippning och textilhantverk. Bronsgjutning och hällmålningar. Fläta band och gör smycken av koppartråd, tenngjutning och gårdsliv. Guidade visningar om bronsåldern.

lör- & söndag 13-14 juli
Historier om forntiden - Metallernas tid

Upptäck järnåldern - en period då nordborna lärde sig framställa järn, handlade med romarriket och åkte på vikingafärder. Ta del av aktiviteterna och lev dig in i ett annat liv.

Vikingatida stridskonst, bågskytte och yxkasting. Textilhantverk och keramik. Experimentell jänrframställning och smide. Guidade visningar om järnåldern.

augusti

lör- & söndag 3-4 augusti
Historier om forntiden - Stenåldern

Upptäck stenåldern - perioden då landet befolkades av oliak folkgrupper och kulturer. Ta del av aktiviteterna och lev dig in i en annan tid.

Forntida matlagning och jakt- och smygarskola, bågskytte och tillverkning av slungor, keramik och flintslagning. Guidade visningar om stenåldern.

foto av barn i skogen. Mitt i bilden står lägrets logga "Geokids - upptäck naturen"

5-6 augusti och 8-9 augusti
Geokids på Ekehagen

Häng med på Geokids på Ekehagen i sommar! Under två dagar upptäcker vi det häftiga med natur, geologi och forntid tillsammans. I år finns det två tillfällen att välja på, 5-6 augusti eller 8-9 augusti. Geokids arrangeras tillsammans med Platåbergens geopark och Studiefrämjandet Skaraborg. Mer information om Geokids och länk till anmälan.