18 maj 2024
Ekehagens forntidsby

Geokids 2024

Häng med på Geokids på Ekehagen i sommar! Under två dagar upptäcker vi det häftiga med natur, geologi och forntid tillsammans.

foto av barn i en skog. Loggan för lägret, texten GEOKIDS ligger mitt på bilden.

Geokids är ett dagläger om natur, geologi och historia, som arrangeras tillsammans med Platåbergens Geopark. Under lägerdagarna testar vi olika aktiviteter, löser uppdrag och lär om hur viktigt det är att ta hand om vårt fantastiska platåbergslandskap. I år finns två tillfällen att välja på, 5-6 augusti eller 8-9 augusti.

Exempel på aktiviteter:
• Bygga och skapa ett vulkanutbrott
• Laga mat på stormkök och vid elden
• Lekar
• Flintslagning
• Fossilknackning
• Paddla stockbåt

Praktisk information om Geokids

VAR:
Alla aktiviteter sker på Ekehagens Forntidsby i Åsarp, Falköpings kommun.

FÖR VEM:
För barn mellan 9-12 år som bor i Platåbergens Geoparks kommuner: Trollhättan, Vänersborg, Grästorp, Lidköping, Götene, Mariestad, Skara, Skövde och Falköping.

Har ditt barn behov av extra stöd, vänligen meddela detta i anmälan eller kontakta oss.

DATUM & TID samt ANMÄLAN:
Max antal 15 st/läger. Sista anmälningsdatum 20 juni. Är det fullt? Anmäl dig som reserv så kontaktar vi dig ifall det blir några lediga platser! Blir du sjuk så går det självklart att avanmäla sig!

Läger 1 - måndag 5 augusti och tisdag 6 augusti, kl 10-16, ej övernattning. Lämning och hämtning på Ekehagens Forntidsby.
ANMÄL TILL LÄGER 1 VIA DENNA LÄNK (studieframjandet.se). Länk till annan webbplats.

Läger 2 - torsdag 8 augusti och fredag 9 augusti, kl. 10-16, ej övernattning. Lämning och hämtning på Ekehagens Forntidsby.
ANMÄL TILL LÄGER 2 VIA DENNA LÄNK Länk till annan webbplats. (Studieframjandet.se).

AVGIFT:
Att vara med på ett Geokidsläger kostar 300 kr/barn (2 dgr). Olycksfallsförsäkring via Svedea ingår. Mat och fika ingår. Meddela om det finns matallergi vid anmälan.

LEDARE:
Personal från Platåbergens Geopark och Ekehagens Forntidsby.

INFORMATION: Detaljerad beskrivning skickas ut till anmälda en vecka innan lägret. Det finns tillgång till toalett och vatten på området, läs mer om tillgänglighet på: www.ekehagen.se Länk till annan webbplats.

FRÅGOR OM LÄGRET?
Kontakta:
Elinor Karlsson, Ekehagens forntidsby: 073-270 12 54
Adrian Gyllingberg, Platåbergens Geopark: 070-340 13 09