Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2018-05-08

Sommarkort till skolungdomar i åk 6-9 grundskolan och åk 1-2 gymnasiet

Buss

Skolungdomar som nu går i årskurs 6-9 i grund- och särskolan och i årskurs 1-2 på gymnasiet och gymnasiesärskolan ges i sommar möjlighet till fria resor med Västtrafiks tåg, bussar och färjor under sommarlovet! Regeringen har avsatt medel för denna satsning och Västra Götalandsregionen kommer att söka det statliga stödet för att möjliggöra detta. Sommarkortet gäller dygnet runt hela juni, juli och augusti även när skolan är igång, och alltså inte enbart på sommarlovet

”Regionen runt” under juni, juli och augusti

Kortet kommer att vara laddat på ett Västtrafikkort, och gäller i hela Västra Götalandsregionen från 1 juni fram till den 31 augusti.

Delas ut på skolan

Erbjudandet gäller skolungdomar som är folkbokförda i Falköpings kommun. Elev i årskurs 6-9 som går i kommunal grundskola i Falköpings kommun kommer att få sommarkortet utdelat på sin skola innan sommarlovet börjar. Elever som går i årskurs 1-2 på Ållebergsgymnasiet kommer också att få kortet utdelade via skolan. Även eleverna i årskurs 6-9 på fristående grundskolan, Thorén Framtid, får korten på skolan.

Västtrafik

På Västtrafiks hemsida kan du läsa om: ”Sommarlovskorten 2018” www.vasttrafik.se/om-vasttrafik/nyhetsarkiv/sommarlovsbiljett/länk till annan webbplats. Där finns mer information att hämta, bland annat om kortens giltighet och hur de fungerar.

OBS! Eleven ansvarar själv för att registrera sitt kort på ”Mina sidor” på vasttrafik.selänk till annan webbplats.
Om sommarkortet registreras kan eleven själv spärra och få ersättningskort om det tappas bort
eller om det inte fungerar som det ska. Det går också att vända sig till Västtrafiks kundtjänst
(0771-41 43 00). Kommunen kommer inte att hantera defekta kort eller eventuella ersättningskort.

Elev som studerar eller bor i annan kommun

Övriga berörda skolungdomar, det vill säga elever i grund- eller gymnasieskola på annan ort, kan komma till stadshusets reception på Sankt Sigfridsgatan 9 i Falköping och hämta ut sitt sommarkort där, från och med den 31 maj.

Elever från annan kommun som går i grund- eller gymnasieskola i Falköping får vända sig till sin hemkommun för att få information om hur de ska få tillgång till sitt sommarkort.

Falköping

För frågor om Falköpings kommuns hantering av sommarkorten, ring kommunens växel,
0515-88 50 00.