Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2018-05-02

Gudhemsskolan fick besök från Spanien

Trandansen

Gudhemsskolans år 9 deltar sedan höstterminen 2016 i ett EU-Erasmus+ projekt "Schools and Cranes Flying across Europe". Projektet finansieras av EU och kommer att avslutas under 2018. I början av april besökte Sonia Gómez, koordinator för projektet och Raquel Rodríguez Gudhemsskolan för ett avslutande möte.

Eramus

De kommer från Talarrubias, i Extremadura, en stad med cirka 4 000 invånare, ungefär 30 mil från Madrid i Spanien. Tillsammans med Åsa Källkvist, koordinator på Gudhemsskolan, granskade de verksamhetsplanen, arbetade med den slutrapport som ska lämnas in för bedömning till EU samt planerade den sista aktiviteten, som ska utföras under Europadagen den 9 maj. Sonia och Raquel följde även med på några lektioner och fick möjligheter att jämföra våra båda skolor.

Självklart besöktes Trandansen. Även detta år lyckades skolorna välja datum då det var många tranor på plats, 20 800 stycken. Tranorna är mer skygga i Spanien och därför blir det en annan känsla att se så många tranor på nära håll. Antalet turister skiljer sig också åt, då vi i Sverige besöks av många fler.

Jordglob

Ett annat besök var på andra sidan Hornborgasjön, vid Naturum. Där träffade de Sofie Stålhand, Naturumföreståndare, som gjorde projektet möjligt. Hon hjälpte Sonia Gómez att leta efter skolor i området runt Hornborgasjön. Även om projektet avslutas ska skolorna försöka att fortsätta sitt samarbete även i framtiden.

Verksamhetsgranskning, planering och slutrapport

Verksamhetsgranskning, planering och slutrapport

År 9 fick besök av spanjorerna.                                                            

År 9 fick besök av spanjorerna.

Bild på spanska lärare

Trandansen

Besök vid Naturum: Raquel, Sonia, Åsa och Sofie

Besök vid Naturum: Raquel, Sonia, Åsa och Sofie

Certifikat delas ut av rektor Carina Milton Persson.

Certifikat delas ut av rektor Carina Milton Persson.