Ållebergsgymnasiets bibliotek

Välkommen till Ållebergsgymnasiets bibliotek!

Här kan du som är elev eller personal på skolan låna och läsa böcker och tidskrifter. Du kan boka våra välutrustade grupprum eller använda vår kopiator för att kopiera, skanna eller skriva ut dokument. Samt få litteraturtips och hjälp med informationssökning. Även du som behöver ha lättlästa böcker hittar ett stort utbud hos oss.

Lärplattformen It´s learning

It’s learninglänk till annan webbplats kan du använda bibliotekets digitala material. Där hittar du bland annat detta:

  • flera databaser
  • länksamlingar
  • bibliotekskataloger
  • material om källkritik och litteratursökning
  • litteraturtips

För att få tillgång till detta måste du logga in på It´s learning och söka upp kursen Skolbibliotek.

Kolla dina lån!

Du kan med hjälp av kommunens bibliotekskataloglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster se vilka böcker du har hemma, samt vilket datum böckerna ska återlämnas. Du kan också göra ett omlån om du behöver ha dina böcker lite längre.

Inläst material

När det gäller inlästa läromedel så har skolan ett avtal med INLÄSNINGSTJÄNSTlänk till annan webbplats. Lärare, specialpedagoger och bibliotekarier hjälper till med detta. Nu kan du även ladda ner ILT app i mobilen.

LEGIMUS – inlästa böcker

Vi samarbetar med specialpedagoger och ger er gärna LEGIMUS-konto om ni har en läsnedsättning, som innebär att du behöver få en tryckt bok anpassad på något sätt för att kunna ta del av dess innehåll och kunna läsa den. Mer om vilka som får låna hittar ni här: Vem får lånalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Klicka här för att kunna söka böcker: Legimuskatalogenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Är du under 18 år kan målsman fylla i ett formulär så att du kan få Legimus-konto.

Användaravtal för låntagare under 18 år att skicka med hemlänk till annan webbplats.

Boka bibliotekarie

Boka bibliotekarie är en tjänst som är till för att du som elev eller lärare ska kunna få tips och råd i informationssökning och i användandet av bibliotekets resurser. Tack vare tjänsten kan du bättre planera din tid och ditt arbete i lugn och ro. Du kan få hjälp med frågor som kräver mer omfattande sökningar.

Om du som arbetar med ditt gymnasiearbete behöver hjälp med informationssökning och källkritik går det att boka bibliotekarien.

Boka en tid genom att skicka iväg ett e-postmeddelande till bibliotekarien.

Bibliotekets öppettider:
måndag - fredag kl. 8-16.30

Bibliotekarie finns tillgänglig:
måndag - fredag kl. 8-16

Med reservation för ändringar.

Bibliotekets medier och service är till för elever och lärare på Ållebergsgymnasiet.