Studie- och yrkesvägledning grundskolan

Vår uppgift är att ge dig som grundskoleelev hjälp så du kan göra ett så bra och genomtänkt val till gymnasiet som det är möjligt. Främst handlar vägledning om att ta reda på vem du är, dina personliga egenskaper, intressen och erfarenheter. Vägledning är tänkt att hjälpa dig så du kan använda hela din kapacitet för att nå dina mål i framtiden.

Vägledning kan ge dig...

  • medvetenhet om dig själv
  • medvetenhet om alternativen
  • förmåga att fatta beslut
  • styrka att genomföra ett beslut
  • insikt för ett genomtänkt val
  • förståelse för möjligheter och begränsningar

 
Utöver detta så informerar vi kontinuerligt om gymnasieskolan i sin helhet och vilka krav som ställs på dig som elev för att studera på gymnasiet.

Här under lägger vi in information som berör dig som elev på grundskolan. Uppstår frågor så är du alltid välkommen att ringa eller mejla oss studievägledare. Tänk på att i första hand alltid ta kontakt med den vägledare som arbetar på den skolan du går på.

Här följer en rad länkar som vi rekommenderar

Eftergymnasiala utbildningar

Det mesta av information inför högre studier på högskola och universitet hittar du på

För mer information om exempelvis meritpoäng, särskilda behörighetskurser, områdesbehörigheter och annat som gäller gymnasieskolan och vägen vidare till högskolan hänvisar vi till Ållebergsgymnasiets hemsida

All information om studier inom Skaraborg hittar du på http://www.utbildningskaraborg.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster