Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2019-03-13

Spadtag för Mössebergsskolan

Onsdag 13 mars togs det första spadtaget för en ny tillbyggnad när Mössebergsskolan blir en F–6-skola. Elever från årskurs 5 i elevrådet hjälpte ordföranden Ingvor Bergman och Johannna Svensson med de första spadtagen.

Spadtag

Det är med spänning vi ser fram emot att se vår nya skolbyggnad växa fram, säger Anna-Carin Setterberg, rektor på Mössebergsskolan. Tack för att ni vill satsa på Mössebergsskolan och låta den växa tillsammans med våra elever.

Vid ceremonin, som inleddes med att skolans elever kom gåendes klassvis till pampig marchmusik, talade rektor Anna-Carin Setterberg och ordföranden i barn- och utbildningsnämnden Ingvor Bergman (S) samt tekniska nämndens ordförande Johanna Svensson (S). Till sin hjälp med det första spadtaget hade de tre blivande årskurs 6-elever, Oliver Christiansen, Elin Quick, Max Lind och skolchef Karina Bronell.

Den nya byggnaden som ska rymma 90 elever, blir 662 kvadratmeter och kommer att innehålla tre klassrum med tillhörande grupprum och gemensamt fritidsrum. Byggnaden ska vara klar att tas i bruk inför vårterminen 2020. Entreprenör är MVB Astor bygg och AB och arkitekt är PE Arkitektur.

Nuvarande årskurs 5-elever kommer under höstterminen av årskurs 6 gå på Kyrkerörsskolan för att sedan vid vårterminen 2020 fortsätta på Mössebergsskolan.

Spadtagsceremonin

Fasadskiss

Skiss fasader på nybyggnation Mössebergsskolan

Den nya byggnaden kommer att anpassas till övriga byggnader inom fastigheten, det vill säga, den kommer att få röd tegelfasad och ett svart papptak. Placeringen blir vid skolans grusplan intill Kapellsgatan.

Byggnaden utan tak
Personal från MVB Astor bygg och AB och samhällsbyggnadsförvaltningen

Personal från MVB Astor bygg och AB och samhällsbyggnadsförvaltningen