Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2019-04-10

Första spadtaget för nya förskolan Trollet

Pedagoger och barn från förskolan Trollet fanns på plats vid första spadtaget som grävdes i fredags. Tal hölls av förskolechef Liselott Linder och de bägge ordföranden i barn- och utbildningsnämnden och tekniska nämnden, Ingvor Bergman och Johanna Svensson.

Tillsammans med representanter från NCC och verksamhetschef för förskola, Ann Johansson, tog dessa de första spadtagen för nya förskolan Trollet på Bergsliden, Mösseberg. Det ihärdiga regnet var inget som hindrade barn och övriga att med stor glädje och entusiasm sätta spadarna i marken.

För snart ett år sedan flyttade verksamheten ut från vår äldsta förskola Trollet på Bergsliden, och i oktober 2019 kan alla barn och pedagoger återvända till en ny modern förskola med sikte på framtiden. Trollet är den första förskolan som byggs enligt det funktionsprogram för förskolor som barn- och utbildningsförvaltningen arbetat fram tillsammans med pedagoger och förskolechefer i kommunen. Allt för att skapa de bästa förutsättningarna för en likvärdig förskola.

Den nya förskolan är ritad av PE Arkitektur och kommer innehålla 5 avdelningar och ett tillagningskök. Byggnaden får en solcellsanläggning och byggnadens energiförbrukning blir 25 procent bättre än vad byggreglerna egentligen kräver.

Det är NCC som är totalentreprenör och kostnaden landar på dryga 30 miljoner. Förskolan kommer stå klar i oktober 2019.

Illustrationer av nya förskolan Trollet

Illustrationsbild nya förskolan Trollet

Illustrationsbild nya förskolan Trollet

Fasaderna nya förskolan Trollet

Fasaderna nya förskolan Trollet

Utemiljö och indelning av hus nya förskolan Trollet

Utemiljö och indelning av hus nya förskolan Trollet