Nu har barnen börjat på förskolan Urd

Måndagen den 28 januari var det dags för förskolebarnen att få komma till sin fina och nybyggda förskola Urd. Den stolta förskolepersonalen tog emot de förväntansfulla barnen och deras föräldrar.

 76 barn är inskrivna på förskolan som innehåller 4 avdelningar och 16 personal. Förskolan Urd som tidigare varit Falköpings äldsta förskola, eldhärjades i augusti 2016 och är nu återuppbyggd.

Det här är en dag vi har längtat efter, säger förskolecheferna Anneli Mellander och Lisa Johansson. Det känns fantastiskt roligt! Äntligen säger vi! Vi har väntat på denna dag, då barnen ska få komma med sina föräldrar. Det känns helt fantastiskt! Vi har varit med, vi har planerat, vi har trott att det skulle bli jättefint och nu vet vi att det är jättefint.

Vi har fantastiskt duktiga pedagoger som har jobbat med barnens miljöer i flera dagar nu. De har lagt ned hela sin själ för att få en inbjudande miljö för barnen och nu ska det bli spännande att se hur barnen tar emot detta.

Förskolebarnen flyttar till Urd från nuvarande Lilla Gunghästen och Fenix. Detta innebär att ytterligare förändringar och rockader sker.

Lilla Gunghästen

Förskolebarnen från förskolan Skytten flyttar in i Lilla Gunghästen den 30 januari. I samband med detta byter förskolan namn till Lilla Gunghästen. Cathrine Croona är förskolechef och förskolan ingår i förskoleenhet Åttagård, där även förskolorna Junibacken och Paletten ingår.

Lilla Gunghästens adress är Hjelmarsrörsgatan 2, 521 45 Falköping

Telefonnummer till de olika avdelningarn är:
Pärlan 0515-88 64 10 (1-3 år) - Pricken 0515-88 64 11 (1-3 år) - Bollen 0515-88 64 12 (4-5 år) - Kulan 0515-88 64 13 (4-5 år).

Fenix

Fenix startar upp en ny verksamhet, som tillhör förskoleenhet Mösseberg. De första barnen börjar skolas in vecka 5. Förskolechef är Gunilla Lind och förskolebarnen kommer senare att gå på förskolan Trollet på Bergsliden. Trollet som beräknas vara färdigbyggd runt höstlovet i oktober och då är det Liselott Linder som kommer att vara är förskolechef för barn och förskollärare från Fenix.

Fenix adress är Warenbergsgatan 5 B, 521 35 Falköping och telefonnumret till förskolan är
0515-88 65 33.