Förskolan Urd är nu invigd

Ingvor Bergman, ordförande i barn- och utbildningsnämnden och Johanna Svensson, ordförande i tekniska nämnden klippte gemensamt det blå/gula bandet när förskolan Urd invigdes den 26 februari 2019. Förskolan som eldhärjades i augusti 2016 är nu återuppbyggd och invigd.

Elever från Musikskolan påbörjade invigningsceremonin genom att spela för inbjudna gäster, politiker, tjänstemän och förskolans personal.

Skolchef Karina Bronell inledde invigningstalandet och berättade bland annat lite om förskolans historik.

- Det är en stor dag för Falköpings kommun idag! Det är med stor glädje jag ser denna vackra förskola uppbyggd igen, säger skolchef Karina Bronell. Förskolan Urd som vår allra äldsta förskola har varit på denna tomt sedan 1959 och är nu vackrare än någonsin.

Förskolchef Anneli Mellander talade därefter om den den stolthet och glädje som all personal på Urd nu känner när denna fantastiska förskola är färdigbyggd.

Ordförande i barn- och utbildningnämden Ingvor Bergman (S) och Johanna Svensson (S), ordförande i tekniska nämnden fortsatte att invigningstala, efter att de bägge klippt invigningsbandet tillsammans.

- Det är oerhört högtidligt att nu stå i de färdiga lokalerna, säger Ingvor Bergman. Som politiker är ju det här det som är riktigt "grädden på moset". Det är ju det här vi jobbar för - när vi ser att våra beslut blir verklighet. Det är många som varit med och bidragit till detta fina slutresultat.

Gästerna hade rundvandring i de nya och fina lokalerna och Urds personal visade runt och berättade om verksamheten. Kvällen avslutades med att kostens personal serverade välsmakande mingelmat.

Förskolan Urd har idag 78 barn inskrivna och 16 personal. Skolan är byggd i två plan och innehåller fyra avdelningar med namnen Solen, Månen, Stjärnan och Planeten.

Ett litet bildsvep från invigningskvällen