Unga tar ordet

Sju unga kommunutvecklare

Jonatan, Mustafe, Frida, Mattis, Nora, Isac och Filippa är Falköpings unga kommunutvecklare

Unga tar ordet arbetar med ett enda mål - att öka ungas delaktighet och inflytande i Falköpings kommun!

Unga tar ordet är en verksamhet som utvecklar kommunen ur ett ungdomsperspektiv för att göra kommunen bättre för ungdomar! Unga tar ordet finns för att alla unga ska få komma till tals och för att bevaka frågor som rör unga. I kommunen arbetar sju unga kommunutvecklare och en ungdomsstrateg. Genom att vara en länk mellan unga, politiker och tjänstepersoner i kommunen ser vi till att ungas åsikter lyfts fram. Ungdomar har jobbat med verksamheten sedan sommaren 2016 och har skrivit flera rapporter om hur ungdomar vill ha det i kommunen.

Unga kommunutvecklare rapport 2016PDF

Tillsammans skapar vi fler möjligheter för alla att syssla med kultur!PDF

Hur kan vi öka ungas delaktighet i kulturen i Falköping?PDF

Likvärdig skola kräver likvärdiga lärarePDF

Du som arbetar med unga kan få stöd i hur du kan jobba med ungas inflytande. Tar du beslut som rör unga? Unga tar ordet kan hjälpa dig att möjliggöra så att unga får uttrycka sin åsikt.

Unga tar ordet-potten

Har du en idé eller dröm du vill förverkliga? Behöver du stöd, hjälp eller pengar för att göra det? Hör av dig till oss så hjälper vi dig vidare! Unga tar ordet-potten är en summa pengar som ungdomar kan ta del av. Dessa pengar kan användas till roliga, spännande, kreativa projekt och arrangemang som drivs av ungdomar. Kolla in Unga tar ordet-potten.

Sociala medier

Följ @ungatarordet på Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Unga tar ordetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en Facebook-grupp som är till för alla oss ungdomar i Falköpings kommun som vill lyfta vår åsikt om vad som helst, diskutera med andra unga samt ha möjlighet att påverka.

Ung i Falköpinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsters Facebook-sida kan du läsa om vad som händer, när det händer och var det händer i Falköpings kommun

Framtiden är NU! - kultur för och med unga

Så snart alla idéer är sammanställda så kommer vi att publicera dem här!

Materialet ska sen användas av Kultur Falköping och spridas till föreningar, organisationer och verksamheter för att fler ska ta tillvara på ungas idéer kring kultur och delaktighet!

Missade du Framtiden är NU! så kan du läsa mer här. Hör gärna av dig till Unga tar ordet om du har idéer eller tankar kring ungas delaktighet i kulturen. Din röst är viktig!