Publicerad: 2019-06-14

Ta bussen till Mösseberg i sommar!

Buss med chaufför och två resenärer, en flicka och en pojke.

Ta bussen till Mösseberg och upptäck allt som finns att göra! Foto: Thomas Harrysson

I sommar kan alla ta bussen till berget för att njuta av naturen och utsikten, motionera, bada bastu, besöka djurparken, leka på vildmarkslekplatsen, spela discgolf, grilla korv, gå tipspromenad eller bada i Skogssjön. Varje dag går busslinje 9 från Falköpings resecentrum och hållplatser finns vid Mössebergsgården, Bredablick/djurparken och motionscentralen. Observera att resan är gratis för alla som fyllt 65 år!

Falköpings kommun fortsätter att satsa mycket resurser på att utveckla Mösseberg som ett attraktivt friluftsområde. Tanken är att fler Falköpingsbor ska upptäcka allt som Mösseberg har att erbjuda, även de som inte har tillgång till bil.

Vi gör den här satsningen för fjärde sommaren i rad och jag hoppas att många kommer att använda sig av busslinjen säger Therése Broman, trafikingenjör på Falköpings kommun. Att välja bussen framför bilen är ett miljövänligt alternativ men antalet resenärer är samtidigt avgörande för om vi ska satsa på en permanent busslinje till Mösseberg

Linje 9/Resecentrum – Mösseberg

Den extra busslinjen mellan Falköpings resecentrum och Mösseberg kostar drygt 200 000 kronor och trafikeras av Västtrafik från 17 juni till och med 18 augusti. Tidtabellen för linje 9 har sex dubbelturer (tur och retur) alla vardagar och elva dubbelturer under lördagar och söndagar. Varje dag går den första bussturen upp till berget kl. 10.05 och den sista kl. 21.05.

Det är en fantastisk möjlighet som Falköpings kommun erbjuder sina medborgare. Nu hoppas vi på att många tar tillfället i akt och åker buss till Mösseberg, säger Daniel Silow, gruppchef på Nobina som kör all linjetrafik i Skaraborg åt Västtrafik. 

Här hittar du hela tidtabellen för linje 9PDF.

Gratis för alla som fyllt 65 år

Alla medborgare i Falköpings kommun som fyllt 65 år reser helt gratis med Västtrafiks bussar och tåg inom kommungränsen. En förmån för äldre som subventioneras av kommunen.

Lär mer om fria resor för seniorer över 65 år

Periodbiljett ger också förmåner

Den som köper Västtrafiks periodbiljett för vuxen, får ta med tre personer under 20 år utan extra kostnad.

Motion och lek på naturskönt berg

På Mösseberg finns idag bland annat motionscentral med badplats och beachvolley, utegym, bana för discgolf, vildmarkslekplats, motionsspår, cykelspår och vandringsleder, djurpark med lek- och grillplatser, utsiktstorn, äventyrs­skog/indianby, fyra naturreservat och kafé (Mössebergsgården).

Läs mer om allt som finns på Mösseberg

Frågor om busslinjer och biljetter

Information om Västtrafiks busslinjer och biljetter finns i appen Västtrafik To Go eller på Västtrafiks webbplats. Appen Västtrafik To Go finns på App Store eller Google Play. Frågor kan även ställas på Västtrafiks Facebook-sida.

Västtrafiks webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster