Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2019-06-13

Succé igen för folkfesten i Plantis!

Tack alla ni som kom till Plantis och gjorde nationaldagen till en folkfest! Uppskattningsvis var det cirka 5.000 personer som under dagen cirkulerade i parken och njöt av musik, mat och goda möten med vänner och bekanta. Återigen flödade solen och värmen denna dag och många hade picknick i parken. Se bildspel nedan!

Nationaldagen i Plantis har blivit en fin tradition och en mötesplats som uppskattas av alla åldrar. Programmet och utbudet har vuxit tack vare alla föreningar, organisationer, företag och kommunala verksamheter som medverkar i parken på olika sätt.

Bildspel från nationaldagen

 

Bilder från välkomstfesten i Stadsteatern för barn födda 2018

Bilder från Barnens Nationaldag och Plantis

Bilder från välkomstfesten i Stadshuset för nya svenska medborgare 2018


Medmänsklig kommun

Årets nationaldagstalare var Lisa Gawell, projektledare och talesperson för Raoul Wallenberg Academy som utsett Falköpings kommun till Årets medmänskliga kommun. Hon talade om medmänsklighet, civilkurage och vikten av goda förebilder som säger ifrån.
– Låt inte små rasistiska ord och handlingar passera förbi, utan säg i från, sa Lisa Gawell. Hon uppmanade alla i publiken att vända sig till en främlig bredvid för att le, ta i hand och önska en glad nationaldag!

Hållbart evenemang med sopsortering

Falköpings kommun vill arrangera hållbara evenemang. I år togs det första steget för en hållbar nationaldag. Medverkande föreningar, organisationer och företag uppmanades att välja bort plast av olika slag. I Plantis fanns soptunnor uppställda på fyra olika ställen för sortering av papper, plast och brännbart material.