Publicerad: 2020-06-04

Folkfesten i Plantis 6 juni är inställd

Svenska flaggor som vajar i vinden

I år måste den fina traditionen, när tusentals människor kommer till Plantis för att fira nationaldagen, tyvärr ställas in på grund av coronapandemin. Det gäller även utdelningen av stipendier och priser samt välkomstfesterna för nya svenska medborgare och nyfödda barn.

Nationaldagen i Plantis har blivit en fin tradition och en mötesplats som uppskattas av alla åldrar. Människor njuter av musik, tal, mat och goda möten med vänner och bekanta. Programmet och utbudet har vuxit tack vare alla föreningar, organisationer, företag och kommunala verksamheter som medverkar i parken på olika sätt.

Picknick i Plantis

Några kommer kanske att fira nationaldagen i stadsparken trots allt. Gräsytorna är stora och inbjuder till picknick med distans. Den 6 juni öppnar även restaurang Plantis, som fått större serveringsyta. Det dröjer dock ytterligare några veckor innan lekplatsen, den nya utomhusscenen och elgrillarna är färdiga att tas i bruk.

Radio Falköping sänder på nationaldagen

Radio Falköping brukar alltid sända från festligheter i Plantis på nationaldagen. Även i år planerar de för att göra ett program med tema nationaldagen. Programmet sänds första gången på lördag 6 juni klockan 11.50. Bland annat medverkar Mössebergs musikkår och Perra Ljungberg.

Digital konsert 6 juni med Göteborgs Symfoniker

I samverkan med Västra Götalandsregionen bjuder Göteborgs Symfoniker, Sveriges Nationalorkester, på en somrig digital nationaldagskonsert lördagen den 6 juni klockan 14.00 på GSOplaylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster – var du än är! Tag plats i trädgården eller favoritfåtöljen med din picknickkorg och dela upplevelsen med många andra. Ciceron i sändningen är skådespelaren Tomas von Brömssen.

Inställda ceremonier

Välkomstfesten i stadshuset för nya svenska medborgare har ställts in den 6 juni på grund av coronapandemin. Detsamma gäller för välkomstfesten i stadsteatern för barn födda 2019. Dessa ceremonier skjuts på framtiden.

Utdelningen av kommunens stipendier och priser sker också vid ett senare tillfälle.