Konst

Hitta till konsten och hitta uppdragen inom konst.

Hej konstnär! Hjälp oss fylla tomma skyltfönster med konst i sommar

Finnes: Fem skyltfönster som vetter ut mot Stora torget i Falköping. Skivor i storformat att använda för att skapa eller montera konstverk på, skivorna har måtten 2,20 x 1,8 m samt 1,7 x 1,3 meter.
En konstnär per fönster. Gage utgår på 7 000 kronor per konstnär.

Sökes: Konstnärer som vill hänga på ett snabbt, småtokigt projekt - företrädelsevis konstnärer från Falköpings kommun.

Projektstart mitten av juni 2020. Vi vill gärna ha en blandning av uttryck och konstnärer och en grupp kommer att kika på intresseanmälningarna som kommer in och besluta vilka som får uppdraget.

Intresserad? Skicka ett mail till kultur@falkoping.se senast den 10 maj. Berätta lite om dig själv och skicka gärna med en länk till webbsida eller annat som visar ditt konstnärskap.

Kartan Follow your art hjälper dig hitta street art och utomhuskonst i Falköpings stad

Hitta till konstverken, få tips på promenadslingor - och få tips på hur du kan titta på och prata om konst. Ladda ner ditt eget ex av kartan Follow your art.PDF

Konst i Falköpings kommun

Konst Skaraborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ger information, bilder och kartor till utomhuskonsten i Falköpings kommun och kommunerna i Skaraborg. Passa även på att läsa mer om konstens roll i samhället samt om pågående konstprojekt i Skaraborg.Tips! Sidan fungerar bäst med webbläsarna Crome eller Firefox.

Konstaktiviteter

Gallerier och konstutställare finns på flera orter runt om i kommunen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Varje år arrangeras Konstnatten och Påskrundanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, två stora arrangemang som bjuder in till utställningar och konsthändelser i hela bygden.

Falköpings kommuns arbete med konstnärlig gestaltning

Falköpings kommun använder Konstpoollänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för aktuella utlysningar av uppdrag inom konst.
Läs mer om hur Falköpings kommun arbetar med konst och konstnärlig gestaltning i offentlig miljö.PDF