Bidrag till kultur

En trumkår spelar på trummor.

Genom att stödja det ideella kulturlivet med bidrag skapas möjligheter för kultur till fler.

Ett rikt och varierande kulturliv som ger möjligheter att uppleva och skapa kultur ökar människors livskvalitet. Falköpings kommun ger därför bidrag till föreningar som ordnar kulturaktiviteter och arrangemang som kan vara till glädje för många.

Falköpings kommuns bidrag och stipendier till kultur

Fast kulturbidrag

Bidraget kan sökas av kulturföreningar som ordnar aktiviteter som ger människor möjlighet att delta i och uppleva olika kulturverksamheter och konstformer. Bidrag ges till löpande verksamhet och storleken på bidraget kan variera beroende på mängd, inriktning och storlek på verksamheten. Kontakta kulturstrategen om du vill veta mer om Fast kulturbidrag.

Större evenemangsbidrag

Bidraget kan sökas av föreningar som ordnar offentliga evenemang. Evenemanget ska uppfylla kommunens mål om att främja det goda livet för kommuninvånare eller stärka kommunen som varumärke och evenemangsort. Ansökan ska lämnas in senast tre månader innan evenemanget ska genomföras. Sök evenemangsbidraglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kulturidé

Har du en idé om en aktivitet eller verksamhet som gör att vi alla, oavsett bakgrund och erfarenheter, möts och känner oss inkluderade? I så fall kan du ansöka om pengar från Kulturidé! Ansökan och mer information om Kulturidé.

Kulturstipendium

Falköpings kommun delar varje år ut ett kulturstipendium på 10.000 kr till en person, förening eller institution som utfört en värdefull gärning inom kulturens område. Mer information om kulturstipendium.