Mössebergsbacken

Tjej som åker slalom i Mössebergsbacken

Vintern på Mösseberg är fantastisk! Falköping Alpin är en av Västsveriges bästa skidanläggningar och är ett givet utflyktsmål för alla barnfamiljer som älskar vintersport. Nära, prisvärt och bra öppettider!

Falköping Alpin är en av Götalands snösäkraste skidanläggningar. Ett stort antal snökanoner innebär att det finns kapacitet att snabbt och grundligt (cirka 5 – 6 dygn) snölägga alla nedfarter samtidigt.

Fyra nedfarter och en barnbacke

Mössebergsbacken har fyra nedfarter (med olika svårighetsgrad)en barnbacke och fyra liftar (två ankarliftar, knapplift och barnlift). Den högsta fallhöjden är 74 meter och den längsta nedfarten är 420 meter. Samtliga nedfarter har elbelysning. Det finns även ett parkområde.

I anslutning till backen finns parkering, servering, grillplatser, värmestuga och försäljning av liftkort. Från backens övre del är det cirka 300 meter till Mössebergs Camping & Stugby och cirka 150 meter till Motionscentralen med möjlighet till omklädning och dusch. Härifrån utgår även ett stort antal skidspår.

Pistkarta, öppettider och priser m.m.

Falköpings kommun äger skidanläggningen med den drivs av Falköping Alpin som ansvarar för all drift och skötsel av Mössebergsbacken. Mer information om öppettider, priser, nedfarter, friluftsdagar, skidskola och uthyrning finns på Falköping Alpins webbplats.

Falköping Alpinlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster