Föreningar, föreningsliv

I Falköpings kommun finns ett rikt föreningsliv med cirka 350 föreningar, allt från fotboll, ishockey, golf, brottning, bordtennis till hembygdsföreningar, konstförening, ett stort antal museer, körer m.m. Många av dem finns i kommunens föreningsregisterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med kontaktuppgifter och namn på personer i styrelsen etc.

Registrering i föreningsregistret

Vill din förening finnas med i kommunens föreningsregister? Fyll i föreningens kontaktuppgifter m.m. i blanketten Registrering av föreningPDF. När föreningens kontaktuppgifter har registrerats är föreningen sökbar för medlemmar och allmänhet.

Hyr idrottslokal

Föreningsregistret är även kopplat till systemet för uthyrning av idrottslokal. Det innebär att t.ex. en idrottsförening, som hyr kommunala idrottslokaler, lätt kan se vilka tider som föreningen har bokat i olika lokaler.

Ändring i föreningsregistret

När föreningen blivit registrerad i föreningsregistret får ni ett inloggnings-id. Föreningen ansvarar själv för att alla uppgifter är aktuella och kan när som helst göra ändringar i registret.
Det gäller t.ex. uppgifter om ordförande, föreningsadress, sekreterare, kassör, kontaktperson, vart bidrags- och bokningsbesked ska skickas m.m.

Evenemang för publik

Arrangerar din förening ett evenemang kan det läggas in i Evenemangskalendern. Den uppdateras av Turistbyrån och visar evenemang som är publika. Uppgifter om typ av evenemang, datum, klockslag, plats och kontaktinformation skickas till turismutveckling@falkoping.se.

Ordning och reda på föreningens papper!

Skaraborgs Föreningsarkivlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan hjälpa din förening att spara och hålla ordning på alla papper samtidigt som föreningens historia bevaras för framtiden. Kontakta föreningsarkivet för mer information!

Högtalaranläggning

En högtalaranläggning finns att hyra.

Kopiering

Föreningar kan få hjälp med kopiering i mindre skala på fritidskontoret.

Tipspromenader

Ska du anordna en tipspromenad och behöver tipskort? På fritidskontoret kan du köpa 100 st tipskort för 50 kronor.