Föreningsservice

Behöver du hjälp för att starta en förening? Vill du registrera ett lotteri? Här finns tips som kan hjälpa dig på vägen.

Starta en förening

Det behövs inget tillstånd från någon myndighet för att starta en förening men föreningen behöver bli godkänd av kommunen för att få bidrag. För att bli godkänd behöver föreningen ha en demokratiskt vald styrelse och stadgar. Behöver du hjälp med hur du ska göra för att bilda en förening? Kontakta verksamhetsutvecklare Stefan Andersson stefan.andersson@falkoping.se 0515-88 50 62.

Manual Bilda förening.PDF

Marknadsför ditt evenemang

Evenemangskalender på webben

Evenemangskalendernlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en viktig kanal för att sprida information om arrangemang. I kalendern kan du lägga in arrangemang som riktar sig till en öppen publik. Det kostar inget att lägga in information i kalendern. Glöm inte att bifoga en bild. Lägg in information i evenemangskalendern.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På gång, en tryckt evenemangskalender

På gång kommer ut med två månaders intervall: januari-februari, mars-april, maj-juni, juli-augusti, september-oktober och november-december.

Vill du ha med information i På gång 2020, lägg in informationen i evenemangskalendern senast följande datum:
Senast 17 februari för att komma med i mars-april upplagan.
Senast 15 april för att komma med i maj-juni upplagan.
Senast 15 juni för att komma med i juli-augusti upplagan.
Senast 14 augusti för att komma med i september-oktober upplagan.
Senast 16 oktober för att komma med i november-december upplagan.
Lägg in information i evenemangskalendern.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Infartsskyltar

Föreningar som arrangerar ett större, offentligt evenemang kan ansöka om att få med information på kommunens fyra infartsskyltar. Ansök om plats på infartsskylt.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kopiering

Föreningar kan få hjälp med kopiering i mindre omfattning, max 50 ex. För att få hjälp med kopiering, kontakta bokning@falkoping.se 0515-88 50 60.

Registrera ett lotteri

Vill du registrera ett lotteri? Ta kontakt med verksamhetsutvecklare Stefan Andersson, 0515-88 50 62

Ansökningsblankett för lotteriregistreringPDF
RedovisningsblankettPDF

Föreningsarkiv

Hos Skaraborgs Föreningsarkivlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan föreningar kostnadsfritt spara dokument och material från föreningen för att föreningens historia ska bevaras för framtiden.

Tipspromenader

Kultur- och fritidsförvaltningen säljer tipskort till tipspromenader. 100 tipskort kostar 50 kronor.