Aktuellt för föreningar

Ungdomsgala 14 mars

Den 14 mars i Ållebergsgymnasiets entré håller öppen ungdomsverksamhet Falköpings första ungdomsgala! En kväll fylld av att belysa ungdomar som har gjort det där lilla extra inom kommunen.

Kvällen kommer att bjuda på underhållning, dans, musik, sång, mat och dryck för ca 100 ungdomar. Den som blir den lyckliga vinnaren kommer att få en staty, sin historia berättad och en bukett med blommor! Självklart är röda mattan utrullad denna kväll och vill man föreviga kvällen så kan man göra det på vår fotovägg och till och med få ett foto utskrivet att ta med sig hem!
Det finns 12 nomineringar där de 4 bästa inom varje kategori kommer att bli inbjudna till ungdomsgalan, varje person får ta med sig en valfri gäst! Alla som är 12år - 20 år kan bli nominerade till att kunna gå på detta härliga evenemang! Kvällen startar kl 19:00 och kommer att vara slut ca 22:30. Det kommer även att finnas möjlighet att köpa publikplatser för 50 kr styck.

Nu behöver vi er hjälp med att få ungdomar att bli nominerade! Vem som helst får nominera! Det spelar ingen roll om du är lärare, kurator, fritidsledare, tränare, kompis, man kan till och med nominera sig själv! Så sprid detta i era kanaler! Till ungdomar som ni verkar med, till era kollegor och till så många som möjligt! Sista nomineringsdagen är 1/3!

Rösta fram din kandidat här: www.falkoping.se/ungdomsgalanlänk till annan webbplats

När du nominerar behöver du lämna kontakt uppgifter till personen du nominerar och till dig själv och en nominering där du förklarar varför du nominerar personen och varför den borde vinna!

Har ni några frågor, maila dem gärna till johan.larsson@falkoping.se .

Inbjudan till träff om föreningsfestival

Tanken är att skapa en festival för alla föreningar i Falköpings kommun i maj 2021. Låter det intressant? På festivalen kan din förening informera om vad ni gör, nå nya medlemmar, hitta nya samarbeten, utveckla föreningen eller nå en ny publik/målgrupp. Och säkert mycket, mycket mer!
Vill din förening vara med och planera en sådan festival?
Välkomna på ett första möte! Se mer information här !PDF


Våga fråga

Våga fråga – en utbildning om hur du som medmänniska kan bidra till att rädda liv.

Våga fråga är en utbildning på två timmar där man går igenom fakta och myter om självmord.Du får lära dig känna igen varningstecken på psykisk ohälsa och man går igenom hur man kan stötta.Inga förkunskaper behövs för att kunna delta. Utbildningen är framtagen och granskad med ledande expertis inom området suicidprevention.Medborgarskolan & Suicide Zero erbjuder ideella grupper och föreningar utbildningen gratis.Utbildningen genomförs med projektmedel från Västra Götalandsregionen, beredningen för folkhälsa och social hållbarhet.

Vill er förening bjuda in utbildarna; kontakta Maria Larsson på Medborgarskolan. Kontaktuppgifter finns i bilagan härPDF

Stefan Andersson, verksamhetsutvecklare Fritidskontoret, 0734/61 68 90

Ps – Denna inbjudan skickas ut i samarbete med Folkhälsostrategen i Falköping.


Brev om begynnande missbruk och kriminalitet

Socialtjänsten i Falköping har startat en arbetsgrupp som riktar sig till unga vuxna (16-25 år) som är på väg in i missbruk/kriminalitet. Vi i arbetsgruppen behöver er hjälp.

-Har du tips, tankar och idéer kring hur dessa ungdomar kan hjälpas i ett så tidigt skede som möjligt?

-Vad hade du önskat att det fanns för möjligheter att hjälpa ungdomar på glid?

Bakgrund till arbetsgruppen som består av fältsekreterare, socialsekreterare och familjebehandlare riktar sig till unga vuxna (16-25 år) som är på väg in i missbruk/kriminalitet:

Vi har mycket att vinna på att i ett så tidigt skede som möjligt försöka nå unga personer med begynnande kriminalitet och missbruk de ska kunna få hjälp och stöd med att bryta negativa banor och lotsa dem vidare till ett mer konstruktivt leverne.

Hur kan vi sänka ”trösklar”, och fånga upp unga människor i ett tidigt skede för att kunna ge stöd och hjälp.

Vi vänder oss till er föreningar då ni möter otroligt många ungdomar och tänker att ni kan ha mycket värdefulla synpunkter.

Tack på förhand!

Svar sänds till Emelie Arvidsson, fältare i Falköping

Tel: 070-593 65 05

Epost: emelie.arvidsson@edu.falkoping.se