Mössebergsbacken

mössebergsbacken

Vintern på Mösseberg är fantastisk! Falköping Alpin är en av Västsveriges bästa skidanläggningar och är ett givet utflyktsmål för alla barnfamiljer som älskar vintersport. Nära, prisvärt och bra öppettider!

I anslutning till backen finns parkering, servering, grillplatser, värmestuga och försäljning av liftkort. Från backens övre del är det cirka 300 meter till Mössebergs Camping & Stugby Länk till annan webbplats. och cirka 150 meter till Motionscentralen med möjlighet till omklädning och dusch. Härifrån utgår även flera längdskidspår.

Ett stort antal snökanoner gör att det snabbt (cirka 5-6 dygn) går att snölägga alla nedfarter. Falköpings kommun äger skidanläggningen men den drivs av Falköping Alpin som ansvarar för drift och skötsel.

Nedfarter

Mössebergsbacken har fyra nedfarter med olika svårighetsgrad, en barnbacke och fyra liftar (två ankarliftar, knapplift och barnlift). Den högsta fallhöjden är 74 meter och den längsta nedfarten är 420 meter. Alla nedfarter har elbelysning.

Se pistkarta på Falköping Alpins webbplats Länk till annan webbplats.

Öppettider och priser med mera

Öppettider, priser, friluftsdagar, skidskola, uthyrning med mera, finns att läsa om på Falköping Alpins webbplats Länk till annan webbplats.