Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2017-01-10

Nya tider för nattåg Skövde–Falköping

Västtrafik har beslutat att dra in den sena helgturen kl. 02.30 mellan Skövde och Falköping. I stället erbjuds tågresenärerna två nya turer som avgår lite tidigare på kvällen.

Nattåget kl.02.30, på fredagar och lördagar mellan Skövde och Falköping, är indraget från och med den 9 januari. Anledningen är stora problem med bråk och fylla ombord på dessa nattåg, något som har pågått till och från under många år. I perioder har väktare funnits ombord och ordningsvakter anlitats för att hålla ordning på perrongen.

Västtrafik har samarbetat med SJ Götalandståg, polisen och kommunerna i Falköping och Skövde för att komma till rätta med problemen.. Nu har ett gemensamt beslut fattats om att helt ställa in den sena natturen.

Två nya nattåg

Sedan den 11 december finns istället en nattur med avgång kl 01.10. Från den 9 januari finns ytterligare en avgång kl 23.40 på fredagar och lördagar.
– Det är givetvis väldigt tråkigt att behöva dra in den sena natturen, men så länge det inte är tryggt och säkert ombord för personalen och resenärerna ser vi ingen annan utväg, säger Jarl Samuelsson, ansvarig för Västtrafiks tågtrafik. Vi hoppas att de två nya turerna ska vara bra alternativ för dem som också vill avsluta sin kväll på ett trevligt sätt,