Publicerad: 2020-06-10

Fatima Barakovic är årets handledare 2020!

Fatima Barakovic uppvaktades med diplom, blommor och gåva.

Vård- och omsorgscollege Södra Skaraborg har utsett Fatima Barakovic till Årets handledare 2020. Fatima arbetar som undersköterska inom Falköpings kommuns hemtjänst. Samtidigt nomineras hon nu även som kandidat till Årets handledare inom regionalt Vård- och omsorgscollege.

I tisdags eftermiddag tilldelades undersköterskan Fatima Barakovic utmärkelsen Årets handledare 2020. Priset delades ut av Else-Britt Persson, koordinator för Vård- och omsorgscollege Södra Skaraborg. Fatima arbetar inom Falköpings kommuns hemtjänst och som handledare vägleder hon elever som går vård- och omsorgsprogrammet på Ållebergsgymnasiet och vård- och omsorgsutbildningen på Lärcenter. Handledarna är nyckelpersoner i lärandet på arbetsplatsen och i elevernas utbildning och uppmärksammas därför med denna utmärkelse.

Det bästa med att vara handledare är att få lära ut och att själv bli upplärd på vägen, säger Fatima.

Motiveringen till Årets handledare 2020

Fatima är en positiv, kunnig och inspirerande handledare. Hon är mycket omtyckt av alla runt omkring sig. Hon lyssnar och vägleder i sin handledarroll, samt ger möjlighet för eleverna att utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar. Hon har en förmåga att skapa en kreativ och stimulerande lärmiljö och arbetsmiljö.

Nationell utmärkelse

Under våren har elever, kollegor, lärare och chefer inom Vård- och omsorgscollege Södra Skaraborg haft möjlighet att nominera kandidater till den lokala uttagningen av Årets handledare. Nästa steg är att Fatima går vidare till den regionala nomineringen. Regionalt VO-College utser en kandidat och nominerar hen till den nationella utmärkelsen som delas ut en gång varje år vid VO-Colleges rikskonferens i november i Stockholm.

Ulf Johansson, avdelningschef Falköpings kommuns hemtjänst, Fatima Barakovic, undersköterska inom Falköpings kommuns hemtjänst, Else-Britt Persson, koordinator för vård- och omsorgscollege Södra Skaraborg.