Publicerad: 2019-02-19

Nu kan du söka feriepraktik

Går du första eller andra året på gymnasiet och är boende i kommunen? Då kan du söka feriepraktik, ett bra sätt att prova på hur det är att jobba i Falköpings kommun.

Feriepraktik är ett bra sätt att prova hur det är att arbeta i Falköpings kommun. Du får nya erfarenheter, kan testa något nytt och eventuellt kan du få en referensperson som du kan använda i framtiden.

Som feriepraktikant ersätter du inte ordinariepersonal utan är en extra resurs i verksamheten. Du får vara med i verksamhetens dagliga arbete och utföra enklare arbetsuppgifter för att få en god inblick i yrket. Arbetstiderna varierar beroende på i vilken verksamhet du har din feriepraktik.

De flesta platser finns inom verksamheter för vård och omsorg, barnomsorg, lokalvård, kök och vaktmästeri/parkarbete. Områden och verksamheter varierar från år till år och är utsprida över hela kommunen.

Ansökan för feriepraktiken sommar 2019 är öppen from och med den 19 februari till den 30 mars 2019. Observera att du måste vara folkbokförd i Falköpings kommun. Ansökan gör du via länken https://feriebas.se/falkoping/länk till annan webbplats

Här kan du läsa mer om Feriepraktik