Se och göra

Upptäck små slingrande vägar, mysiga caféer och restauranger med lokalproducerat, trevliga butiker, aktiviteter på platåbergen, vackra vandringsleder, utmanande cykelrutter och Falköpings spännande historia. www.falkoping.se/turism Länk till annan webbplats.

Man och kvinna som vandrar på ett motionsspår med en fin utsikt i bakgrunden.

Foto: Tuana

Vinter på Mösseberg

Vintertid har Mösseberg mycket att erbjuda. Mössebergsbacken som ligger ca 200 meter från campingen har nerfarter för hela familjen. Skiduthyrning finns i anslutning till backen. På Mösseberg finns även fina skidspår. Välj mellan konstsnöspåret som mäter upp till 3,2 kilometer eller något av natursnöspåren som prepareras i mån av snötillgång.

Mösseberg sommar

Alldeles intill campingen finns en liten badsjö som är barnvänlig och handikappanpassad. Där finns bryggor, bastu med omklädning och dusch. Endast en kilometer från campingen ligger en minidjurpark med en stor lekplats för alla barn. Öppet året om med fri entré. På Mösseberg Länk till annan webbplats. finns även belysta motionsspår, naturreservat, mountainbike-spår, utomhusgym, pumptrack och discgolf.

familj som tittar på en häst

Foto: Falköpings kommun

Vandring på pilgrimsleden

Falköping - Varnhem

Upptäck det böljande kulturlandskapet, två medeltida klosterruiner, skog, hagar och det rika fågellivet vid Hornborgasjön när du vandrar den 44 km långa pilgrimsleden Falköping-Varnhem Länk till annan webbplats.. Leden startar vid S:t Olofs kyrka i Falköpings centrum men du kan också ansluta till leden på Mösseberg. Vill du gå en dagstur på pilgrimsleden så kan du vandra från Mösseberg till Gudhems klosterruin ca 11 km och sedan ta buss 203 tillbaka till Falköping. Hållplatsen ligger vid väg 184 och heter "Kabelstationen". Busstider hittar du på www.vasttrafik.se Länk till annan webbplats.

två som vandrar med Varnhems klosterkyrka i bakgrunden

Foto: Turistrådet Lukasz Warzech

Cykel

Med platåbergen Mösseberg och Ålleberg, drygt 300 meter över havet, finns branterna, den kuperade terrängen, men också skogen och det öppna landskapet mellan bergen.
Här finns små slingrande vägar för träningsturen på landsvägscykeln. Vill du hellre göra upptäcktsfärder i sakta mak i vackert landskap eller snabba terrängturer på berget ? I Falköping är förutsättningarna för naturnära cykelupplevelser goda. Förslag på olika cykelrutter hittar du på : www.cykelcentrum.nu Länk till annan webbplats.

Tre cyklister som cyklar MTB i skogen

Foto: Sebastian Streith

Hornborgasjön

Hornborgasjön ligger i ett fantastiskt natur- och kulturlandskap som förenar Skövde, Skara och Falköping. Hornborgasjön är en av Europas viktigaste fågelsjöar. Tranorna är starkt förknippade med våren i vårt område då de kommer i tusental, men de finns även här på hösten. Här hittar du också vackra vandringsleder, härliga naturupplevelser, historiska platser och trevliga caféer och restauranger med lokalproducerat. www.visithornborgasjon.se Länk till annan webbplats.

Många tranor i en grupp

Falköping

Utanför Falköping hittar du Åsle Tå, Sveriges storsta samling av backstugor. Ekehagens forntidsby bjuder på forntida historia och många aktiviteter. Falbygdens museum berättar om isen som droppar, Nordens äldsta tamhund, den unga Hallonflickan som offrades i en mosse och berättelsen om guldhalskragen från Ålleberg. På Falbygdens Osteria hittar du över 150 olika sorters ostar och andra delikatesser. Under hösten arrangeras Konstnatten, en av Sveriges största konstrundor med konst och hantverk på Falbygden.

Hitta dina egna favoriter bland en mängd museer, utflyktsmål, aktiviteter och vandringsleder i Falköping på: www.falkoping.se/turism Länk till annan webbplats.

Falköping är en del av Västsverige: www.vastsverige.com Länk till annan webbplats.

Logo- en del av Västsverige