13 mars 2023
Mössebergs camping

Möt våren på Mösseberg

Mössebergs camping och stugby har öppet året om. På våren börjar grönskan vakna till liv på berget, kom och upplev den vackra naturen! Motionsspåren finns precis utanför husknuten och aktiviteterna på berget är många. Du har även en vacker utsikt över staden.

några kvinnor och män står och kikar på utsikten från berget.

Foto: Sebastian Streith

Mössebergs friluftsområde

Mösseberg är ett av Falbygdens platåberg med många härliga natur- och friluftsaktiviteter. Här kan du ta en härlig promenad i naturen eller utmana familjen i en discgolf-match och avsluta med ett besök på den lilla djurparken med åsnor, getter och grisar. På berget finns också flera lekplatser och grillplatser för härliga dagar utomhus.

Välkommen att uppleva Mössebergs du också!
Här hittar du mer information om berget och en friluftskarta. Länk till annan webbplats.

Hornborgasjön

Vid en av Europas viktigaste fågelsjöar kan du uppleva vacker natur, tranor, historia, vandring, njuta av lokalproducerade måltider och övernatta i unika boenden. På www.visithornborgasjon.se Länk till annan webbplats. hittar du information om området runt Hornborgasjön och årets transäsong Länk till annan webbplats..

en flock med tranor

Foto Roger Borgelid

Mer att uppleva

Utanför Falköping hittar du Åsle Tå Länk till annan webbplats., Sveriges storsta samling av backstugor. Promenera längs den mysiga tågatan och kika in i stugorna med autentisk interiör från 17- och 1800 talen. Falbygdens museum berättar om Nordens äldsta tamhund, den spännande historien om unga Hallonflickan som offrades i en mosse och berättelsen om guldhalskragen från Ålleberg.

Kvinna som står bakom en ostdisk och en bild med en gammal stuga från Åsle tå

Foto: Tuana och Mårten Bergkvist

Falbygdens Osteria Länk till annan webbplats. finns över 150 olika sorters ostar och andra delikatesser. Vid Hornborgasjön hittar du Löfwings Ateljé Länk till annan webbplats. och krog med konst både inne- och utomhus. Här kan du också njuta av hembakt fika och goda luncher på den stora uteserveringen. Under transäsong kan du först åka och kika på tranorna när de flyger in till Trandansen på morgonen och sedan äta en härlig frukost på Löfwings.

Upptäck en mängd spännande besöksmål, mysiga caféer, natur- och kulturupplevelser i vårt område. Läs mer i artikeln "Vårutflykter i Falköping". Länk till annan webbplats.

Tips! Kika alltid på besöksmålens egna webbsidor för öppettider, de kan variera under säsongen och veckodagarna.

Till Falköpings turistsida : www.falkoping.se/turism Länk till annan webbplats.

Mössebergs camping & Stugby

Hos oss kan du bo i fina självhushållsstugor eller på campingen med egen husvagn eller husbil. Här har du en fantastisk utsiktöver Falbygden. För bokning se vår kontaktsida!

Välkommen till Mösseberg!