1 december 2022
Mössebergs camping

Upplev vintern på Mösseberg

Mössebergs camping och stugby har öppet året om! Här har du vacker utsikt över staden och landskapet runt omkring. Motionsspår finns precis utanför husknuten och både skidbacke och längdskidspår i närheten. Den lilla djurparken med sina roliga lekplatser inbjuder till härliga utomhusdagar och lek.

Utsiktsbild med vinterlandskap från Mössebergsbackens topp.

Foto: Johan Lindwert

Mössebergs friluftsområde

Mösseberg är ett av Falbygdens platåberg med många härliga natur- och friluftsaktiviteter. Här kan du ta en härlig promenad på Vintergatan - spåret för dig utan skidor, prova utförsåkning i Mössebergsbacken som har flera nedfarter eller ta en skidtur i spåren på berget. Här finns ett konstsnöspår och de övriga motionsspåren pistas i mån av natursnö. Du kan också utmana familjen i en discgolf-match, grilla din lunch vid någon av grillplatserna eller varför inte göra ett besök i den lilla djurparken med åsnor, getter och grisar? På berget finns också ett utsiktstorn. Det är 35 meter högt och du får en fantastisk utsikt över staden och landskapet.

Välkommen att uppleva Mössebergs du också!
Här hittar du mer information om berget och en friluftskarta. Länk till annan webbplats.

Mer att se och göra

Falbygdens museum berättar om Nordens äldsta tamhund, den spännande historien om unga Hallonflickan som offrades i en mosse och berättelsen om guldhalskragen från Ålleberg. På Falbygdens Osteria Länk till annan webbplats. finns över 150 olika sorters ostar och andra delikatesser. Här kan du också äta en god ostbuffé eller hembakt fika.

I centrum kantas torg och gator av butiker Länk till annan webbplats. och mysiga kaféer med personlig service. I Falköping finns även handelsområden vid Ålleberg Center och Resecentrum. På landsbygden i trakterna kring Falköping och Hornborgasjön finns flera mysiga inredningsbutiker Länk till annan webbplats. där du kan botanisera bland vackra ting och spännande konst.

Delad bild där en del är två personer som åker längdskidor och den andra delen en person som åker slalom.

Fotro: Sebastian Streith och Johan Lindwert

Vid Hornborgasjön finns flera vandringsleder i naturreservat, grillplatser och möjlighet att skåda vinterns fåglar. Har du tur kan du få syn på en av de mäktiga örnarna. www.visithornborgasjon.se Länk till annan webbplats.

Vid Hornborgasjön hittar du också Löfwings Ateljé & Krog Länk till annan webbplats. med konst både inne- och utomhus. Här kan du njuta av hembakt fika och god mat.

Här hittar du fler tips på vinterutflykter i Falköping! Länk till annan webbplats.

Evenemangskalender och mer information hittar du också på: www.falkoping.se/turism Länk till annan webbplats.

Mössebergs camping & Stugby

Hos oss kan du bo i fina självhushållsstugor eller på campingen med egen husvagn eller husbil. Här har du en fantastisk utsiktöver Falbygden. För bokning se vår kontaktsida!

Välkommen till Mösseberg!