5 september 2022
Mössebergs camping

Upplev hösten på Mösseberg

Mössebergs camping och stugby har öppet året om! På hösten färgas träden i vackra färger i organge, gult och rött på berget. Här har du dessutom vacker utsikt över staden och landskapet runt omkring. Motionsspåren finns precis utanför husknuten och den lilla djurparken med sina lekplatser inbjuder till skoj och lek.

Två tranor som flyger

Mössebergs friluftsområde

Mösseberg är ett av Falbygdens platåberg med många härliga natur- och friluftsaktiviteter. Här kan du ta en härlig promenad i skogen, gå en vandring i ett naturreservat eller ta en cykeltur på ett kuperat MTB-spår, utmana familjen i en discgolf-match eller cykla i den nyanlagda MTB Arenan. Varför inte göra ett besök i den lilla djurparken med åsnor, getter och grisar? Här finns också ett utsiktstorn. Det är 35 meter högt och du får en fantastisk utsikt över staden och landskapet. Tornet byggdes redan 1902 och är idag ett byggnadsminne.

Välkommen att uppleva Mössebergs du också!
Här hittar du mer information om berget och en friluftskarta. Länk till annan webbplats.

Mer att se och göra

Utanför Falköping hittar du Åsle Tå Länk till annan webbplats., Sveriges storsta samling av backstugor. Gå längs den mysiga tågatan och kika in i stugorna med autentisk interiör från 17- och 1800 talen. (Öppet september ut). Falbygdens museum berättar om isen som droppar, Nordens äldsta tamhund, den spännande historien om unga Hallonflickan som offrades i en mosse och berättelsen om guldhalskragen från Ålleberg. På Falbygdens Osteria Länk till annan webbplats. finns över 150 olika sorters ostar och andra delikatesser.

Delad bild med ett motiv från en ostdisk med personal och en bild på backstugor.

Fotro: Tuana och Mårten Bergkvist

Sensommar och höst är en stor skördetid. Shoppa lokalproducerade grönsaker, blommor, pumpor och förädlade varor från området runt Hornborgasjön i någon gårdsbutik Länk till annan webbplats..

Vid Hornborgasjön finns flera vandringsleder i naturreservat, ett naturum med utställning och utsiktstorn, alldeles i närheten ligger Café Doppingen med go-fika och lättare luncher. www.visithornborgasjon.se Länk till annan webbplats.

Vid Hornborgasjön hittar du också Löfwings Ateljé & Krog Länk till annan webbplats. med konst både inne- och utomhus. Här kan du också njuta av hembakt fika och goda luncher på den stora uteserveringen.

På platåberget Ålleberg några kilometer utanför Falköping finns tre vandringsleder i olika längd. På toppen ligger ett café och restaurang, här finns också utsiktspunkter med vackra vyer över Falbygden. www.falkoping.se/alleberg Länk till annan webbplats.

Hitta dina egna favoriter bland en mängd museer, utflyktsmål, aktiviteter och vandringsleder i Falköping på: www.falkoping.se/turism Länk till annan webbplats.

Mössebergs camping & Stugby

Hos oss kan du bo i fina självhushållsstugor eller på campingen med egen husvagn eller husbil. Här har du en fantastisk utsiktöver Falbygden. För bokning se vår kontaktsida!

Välkommen till Mösseberg!