14 mars 2022
Mössebergs camping

Möt våren på Mösseberg

Mössebergs camping och stugby har öppet året om! På våren börjar grönskan vakna till liv på berget och så även vitsipporna. Här har du har en vacker utsikt över staden och motionsspåren finns precis utanför husknuten. Aktiviteterna på berget är många.

Vitsippor

Mössebergs friluftsområde

Mösseberg är ett av Falbygdens platåberg med många härliga natur- och friluftsaktiviteter. Här kan du ta en härlig promenad i naturen eller utmana familjen i en discgolf-match och avsluta med ett besök på den lilla djurparken med åsnor, getter och grisar. På berget finns också flera lekplatser och grillplatser för härliga dagar utomhus.

Välkommen att uppleva Mössebergs du också!
Här hittar du mer information om berget och en friluftskarta. Länk till annan webbplats.

Hornborgasjön

Vid Hornborgasjön finns flera vandringsleder, ett naturum med utställning, utsiktstorn och alldeles i närheten ligger Café Doppingen med go-fika och lättare luncher. På www.visithornborgasjon.se Länk till annan webbplats. hittar du allt om området runt Hornborgasjön.

Mer att uppleva

Utanför Falköping hittar du Åsle Tå, Sveriges storsta samling av backstugor. Promenera längs den mysiga tågatan och kika in i stugorna med autentisk interiör från 17- och 1800 talen. Falbygdens museum berättar om isen som droppar, Nordens äldsta tamhund, den spännande historien om unga Hallonflickan som offrades i en mosse och berättelsen om guldhalskragen från Ålleberg.

Kvinna som står bakom en ostdisk och en bild med en gammal stuga från Åsle tå

Foto: Tuana och Mårten Bergkvist

På Falbygdens Osteria finns över 150 olika sorters ostar och andra delikatesser och vid Hornborgasjön hittar du Löfwings Ateljé och krog med konst både inne- och utomhus. Här kan du också njuta av hembakt fika och goda luncher på den stora uteserveringen.

Upptäck en mängd spännande besöksmål, mysiga caféer, natur- och kulturupplevelser i vårt område. Här hittar du 11 tips på utflykter i landskapet under våren! Länk till annan webbplats.

Tips! Kika alltid på besöksmålens egna webbsidor för öppettider, de kan variera under säsongen och veckodagarna.

Till Falköpings turistsida : www.falkoping.se/turism Länk till annan webbplats.

Mössebergs camping & Stugby

Hos oss kan du bo i fina självhushållsstugor eller på campingen med egen husvagn eller husbil. Här har du en fantastisk utsiktöver Falbygden. För bokning se vår kontaktsida!

Välkommen till Mösseberg!