16 juni 2021
Mössebergs camping

Bo hos oss på höstlovet!

Välkommen att bo hos oss på Mössebergs Camping & Stugby under höstlovet. Cykla i pumptracken eller på MTB-spåren i Mössebergs friluftsområde, besök djurparken, spela dicgolf eller upptäck Dalénium Science Center. Höstlovserbjudande 10 % på stugorna under höstlovet!

Boka höstlovserbjudande!

Erbjudandet gäller i våra fina självhushållsstugor. Från stugorna har du en fantastisk utsikt över Falbygden och närhet till friluftsområdet som erbjuder många aktiviteter för hela familjen. 10 % rabatt på boende i stuga. Erbjudandet vänder sig till höstlovslediga familjer veckorna 40-44. Ange koden "Höstlov" vid bokning. För att se våra olika stugmodeller se vår stugsida.
För bokning besök vår kontaktsida! 

Röd stuga med stora fönster, även en interiörbild på vitt kök med metallstolar och ett betongbord.

Många roliga aktiviteter på berget

Mösseberg är ett av Falbygdens platåberg med många härliga natur- och friluftsaktiviteter. Här kan du ta en härlig promenad på motionsspåren, gå en vandring i ett naturreservat eller ta en cykeltur på ett kuperat MTB-spår, utmana familjen på discgolf eller en beachvolleyboll-match. Varför inte göra ett besök i den lilla djurparken med åsnor, getter och grisar? På berget finns också flera roliga lekplatser och grillplatser för härliga utomhusdagar i höst.
Här hittar du mer information om Mösseberg och en friluftskarta. Länk till annan webbplats.

Pojke som leker på en gunga med bildäck, pappa och pojke tittar på en häst.

Bad, spännande utställningar och experiment

I Odenbadets mysiga familjebad finns något för alla i familjen! Virvelbassäng med vattenpist, bubbelbänkar och rutschkana. Det finns även en plaskbassäng för de minsta.

Falbygdens museum berättas en unik historia med början i förhistorisk tid. Kom in och upplev den spännande utställningen "Forntid på Falbygden" med isen som droppar, Nordens äldsta tamhund, den unga Hallonflickan som offrades i en mosse och berättelsen om guldhalskragen från Ålleberg.

Dalénium Science Center i Stenstorp Länk till annan webbplats. har extraöppet under höstlovet. Här finns experiment och upplevelser för såväl stora som små. Det är en spännande blandning av interaktiva stationer, experiment och vetenskapliga shower.

Fler besöksmål

Fler tips på aktiviteter i området under hösten är Falbygdens Osteria Länk till annan webbplats., butiken med 150 olika sorters ostar. Kombinera besöket med att åka ut på landsbygden och shoppa i små mysiga gårdsbutiker Länk till annan webbplats. med inredning och lokala produkter. Vill du njuta en dag på SPA, så erbjuder Kurorten Mösseberg Länk till annan webbplats. härliga behandlingar och varma bad i vacker miljö.

Ett annat tips är att besöka området runt Hornborgasjön när vackra höstlöv färgar platåbergen och strandängarna vid sjön i gult, rött och orange! Passa på att ta en vandring i härlig krispig höstluft, skåda höstens fåglar eller besök historiska Varnhem.
Läs mer om höst vid Hornborgasjön: www.visithornborgasjon.se Länk till annan webbplats.

Fler förslag på aktiviteter, mysiga caféer och restauranger hittar du på: www.falkoping.se/turism Länk till annan webbplats.