8 mars 2021
Mössebergs camping

Möt våren på Mösseberg

Mösseberg är vackert på våren med vitsippor och blåsippor i backarna och utmed motionsspåren.

Två tranor som flyger

Mössebergs friluftsområde

Mösseberg är ett av Falbygdens platåberg med många härliga natur- och friluftsaktiviteter. Ta en härlig promenad i vårsolen, eller en cykeltur på ett kuperat MTB-spår, utmana familjen i en discgolf-match eller besök den lilla djurparken med åsnor, getter och grisar. När våren tagit sitt grepp ordentligt om berget så finns ett hav av vitsippor som täcker hela marken utanför Kurorten i kanten på Mössebergsparken. Välkommen att uppleva Mössebergs du också!
Här hittar du mer information om berget och en friluftskarta.länk till annan webbplats

Mer att se och göra

Utanför Falköping hittar du Åsle Tå, Sveriges storsta samling av backstugor. Gå längs den mysiga tågatan och kika in i stugorna med autentisk interiör från 17- och 1800 talen. Falbygdens museum berättar om isen som droppar, Nordens äldsta tamhund, den spännande historien om unga Hallonflickan som offrades i en mosse och berättelsen om guldhalskragen från Ålleberg. På Falbygdens Osteria finns över 150 olika sorters ostar och andra delikatesser.

Vid Hornborgasjön hittar du Löfwings Ateljé och krog med konst både ute och inne. Här kan du också njuta av hembakt fika och goda luncher på den stora uteserveringen.

På platåberget Ålleberg några kilometer utanför Falköping hittar du tre vandringsleder i olika längd. På toppen ligger ett café och restaurang. På berget finns också utsiktspunkter med vackra vyer över Falbygden. www.falkoping.se/alleberglänk till annan webbplats

Hitta dina egna favoriter bland en mängd museer, utflyktsmål, aktiviteter och vandringsleder i Falköping på: www.falkoping.se/turismlänk till annan webbplats

Mössebergs camping & Stugby

Hos oss kan du bo i fina självhushållsstugor eller på campingen med egen husvagn eller husbil. Här har du en fantastisk utsiktöver Falbygden. För bokning se vår kontaktsida!

Välkommen till Mösseberg!