8 mars 2021
Mössebergs camping

Möt våren och tranorna

Tranorna vid Hornborgasjön är ett kärt vårtecken på Falbygden. Under mitten av mars till mitten av april mellanlandar de ståtliga fåglarna vid Hornborgasjön och Trandansen. Även Mösseberg bjuder på många härliga vårtecken med vitsippor och blåsippor i backarna.

Två tranor som flyger

Trandansen Hornborgasjön

Vid Trandansen som ligger i Bjurum ca 15 km från Falköping hittar du utsiktspunkter, utomhusutställning om tranorna och ett Infocenter. Tyvärr håller Infocenter stängt på grund av pandemin, men det finns fina möjligheter att kika på tranorna utomhus. Tag med en egen gofika, eller köp med dig något från caféerna i Falköping eller runt sjön och avnjut med tranornas trumpetande i bakgrunden.

På Länsstyrelsens webbsida kan du läsa vad som gäller på trandansen 2021.länk till annan webbplats
(Denna info kan komma att ändras med kort varsel, håll utkik i artikeln som uppdateras allt efter som.)

Planera ditt besök

Planera gärna ditt besök till lugnare tider för att undvika trängsel vid Trandansen. Vardagar är alltid mindre folk än på helger och morgnar och kvällar erbjuder ofta vackra naturupplevelser med mindre trängsel. Låt tranorna trängas – och låt oss människor dansa mer utspritt i år!
Här kan du se vilka dagar det är mindre folk på Trandansen.PDF
Här kan du läsa vilka tider det är mindre folk på trandansen.PDF

Visit Hornborgasjön

Här hittar du information om tranorna, beöksmål i området, boende och annan information som kan vara bra inför ditt besök.
www.visithornborgasjon.selänk till annan webbplats

Mössebergs friluftsområde

Mösseberg är ett av Falbygdens platåberg med många härliga natur- och friluftsaktiviteter. Ta en härlig promenad i vårsolen, eller en cykeltur på ett kuperat MTB-spår, utmana familjen i en discgolf-match eller besök den lilla djurparken med åsnor, getter och grisar. När våren tagit sitt grepp ordentligt om berget så finns ett hav av vitsippor som täcker hela marken utanför Kurorten i kanten på Mössebergsparken. Välkommen att uppleva Mössebergs du också!
Här hittar du mer information om berget och en friluftskarta.länk till annan webbplats

Mössebergs camping & Stugby

Hos oss kan du bo i fina självhushållsstugor eller på campingen med egen husvagn eller husbil. Här har du en fantastisk utsiktöver Falbygden. För bokning se vår kontaktsida!