8 mars 2021
Mössebergs camping

Möt sommaren på Mösseberg

Mössebergs camping och stugby har öppet året om! På sommaren är det lummigt och grönt på berget och du har en vacker utsikt över staden. Motionsspåren finns precis utanför husknuten och den lilla badsjön inbjuder till härliga sommardopp.

Två tranor som flyger

Mössebergs friluftsområde

Mösseberg är ett av Falbygdens platåberg med många härliga natur- och friluftsaktiviteter. Här kan du ta en härlig promenad i solen, gå en vandring i ett naturreservat eller ta en cykeltur på ett kuperat MTB-spår, utmana familjen i en discgolf-match och avsluta med ett dopp i den lilla sjön. Varför inte göra ett besök i den lilla djurparken med åsnor, getter och grisar? I sommar håller även utsiktstornet på berget öppet. Det är 35 meter högt och du får en fantastisk utsikt över staden och landskapet. Tornet byggdes redan 1902 och är idag ett byggnadsminne.

Välkommen att uppleva Mössebergs du också!
Här hittar du mer information om berget och en friluftskarta.länk till annan webbplats

Mer att se och göra

Utanför Falköping hittar du Åsle Tå, Sveriges storsta samling av backstugor. Gå längs den mysiga tågatan och kika in i stugorna med autentisk interiör från 17- och 1800 talen. Falbygdens museum berättar om isen som droppar, Nordens äldsta tamhund, den spännande historien om unga Hallonflickan som offrades i en mosse och berättelsen om guldhalskragen från Ålleberg. På Falbygdens Osteria finns över 150 olika sorters ostar och andra delikatesser.

Vid Hornborgasjön finns flera vandringsleder i naturreservat, ett naturum med utställning och utsiktstorn, alldeles i närheten ligger Café Doppingen med go-fika och lättare luncher. www.visithornborgasjon.selänk till annan webbplats

Vid Hornborgasjön hittar du också Löfwings Ateljé och krog med konst både inne- och utomhus. Här kan du också njuta av hembakt fika och goda luncher på den stora uteserveringen.

På platåberget Ålleberg några kilometer utanför Falköping finns tre vandringsleder i olika längd. På toppen ligger ett café och restaurang, här finns också utsiktspunkter med vackra vyer över Falbygden. www.falkoping.se/alleberglänk till annan webbplats

Hitta dina egna favoriter bland en mängd museer, utflyktsmål, aktiviteter och vandringsleder i Falköping på: www.falkoping.se/turismlänk till annan webbplats

Mössebergs camping & Stugby

Hos oss kan du bo i fina självhushållsstugor eller på campingen med egen husvagn eller husbil. Här har du en fantastisk utsiktöver Falbygden. För bokning se vår kontaktsida!

Välkommen till Mösseberg!