Juvelfattning

Lärcenter erbjuder i samarbete med Magnus Svärd utbildning i Juvelfattning den 9-13 november 2020

Juvelfattning grundkurs Nivå 1

Målet med denna kurs är att deltagaren ska lära sig grunderna inom juvelfattning på ett effektivt och kvalitativt sätt. Allt från grundfattningar som riven, charner, sarg, chatong, även chatong för känslig sten som ametist, tanzanit eller morganit. Vidare blir det stickfattningar i stigande svårighetsskala med målet inställt på fyrkörnsfaden som ligger till grund för att kunna gå vidare till fortsättningskurs nivå 2. Undervisningen sker med mikroskop och GRS trycklufts-assisterande stickelsystem, vilket kapar inlärningskurvan drastiskt och sliter mindre på kroppen jämfört med traditionellt sätt att arbeta på.

Live-visning av teknikerna genom kamera i lärarens mikroskop projicerat på stor TV gör det lätt för eleven att se vad som görs. Detta underlättar för eleven att ta till sig värdefull kunskap i minsta detalj. Man bör vara guld eller silversmed (eller liknande) med god bänkvana eller motsvarande finmekanisk erfarenhet som tex använda hängborrmaskin eller mikromotor. Kursen håller tämligen högt tempo så dessa förkunskaper är viktiga för att du som deltagare ska få med dig så mycket som möjligt av vad kursen erbjuder.

TEORI

  • Verktygs- och utrustningshantering som tex mikroskåp vid fattning
  • De olika fattningstyperna nämnda ovan.

PRAKTIK

  • Tillverkning av specialverktyg, såsom stickel slipning etc.
  • Fattningstyper, riven, charner, sarg, chatong även chatong med känslig sten
  • Stickfattning, -grundläggande övningar, - avancerade övningar med målet fyrkörnsfaden.

Kurstid

Mån - fre, 9-13 november 2020
Måndag kl 10-17, tisdag-torsdag kl 9-17, fredag kl 9-15

Sista anmälningsdag för kursen är 24 september

Instruktör

Magnus Svärd, Guldsmed, juvelfattarmästare och gravör.

Pris

15 800kr exkl moms. I priset ingår övningsmaterial, stickelsats, lunch och fika. Sista avbokningsdag för kursen är 24 september, avbokningar efter en 24 september faktureras.

Utbildningsplats

Ållebergsgymnasiet Falköping.

Max antal deltagare 12 personer.

Anmäl dig till;
Emma Ottosson

I anmälan skriver du;
Namn, organisationsnummer alternativt personnummer,faktureringsadress, postadress, telefonnummer, epostadress till deltagaren och eventuell specialkost.

ProduktbladPDF