Behörighetsgivande förutbildning - BFU, Tekniker spårbundna fordon

Saknar du de särskilda förkunskaperna som krävs för utbildningen? Läs den behörighetsgivande förutbildningen och bli garanterad en plats på utbildningen till Tekniker spårbundna fordon.

Nu kan du söka till den behörighetsgivande förutbildning (BFU) som startar i november 2022. Utbildningen pågår under 3 veckor och är heltidsstudier med rätt till CSN stöd.

Innehållet i den behörighetsgivande förutbildningen behandlar vissa grundläggande teoretiska och praktiska delar från de särskilda behörighetskraven inom ellära1, praktisk ellära, ellära-flyg och fordonsteknik introduktion som krävs för att bli särskild behörig.
Ett godkänt betyg i den behörighetsgivande förutbildningen garanterar dig en plats på utbildningen till Tekniker spårbundna fordon som startar i januari 2023 (300YH poäng).

Utbildningen bedrivs i Falköping, på Ållebergsgymnasiet och lokala företag, för att du ska få en bra blandning mellan teori och praktik. Vissa delar av den behörighetsgivande förutbildningen kan ske på distans.

För att kunna söka utbildningen behöver du ha grundläggande behörighet för Yrkeshögskola. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utbildningsinformation

  • Start 28 november och pågår i 3 veckor
  • Utbildningen är på heltid
  • Sista ansökningsdag 10 november
  • Utbildningsort: Falköping
  • Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till CSN