Artikelns bäst före-datum har passerat och är kanske inte längre aktuell.

Publicerad: 2017-06-20

Extra busslinje till Mösseberg!

I sommar kan alla ta bussen till berget för att njuta av naturen och utsikten, motionera, bada bastu, besöka djurparken, grilla korv, gå tipspromenad eller bada i Skogssjön. Varje dag går busslinje 9 från Falköpings resecentrum och hållplatser finns vid Mössebergsgården, Bredablick och campingplatsen/motionscentralen.

Falköpings kommun fortsätter att satsa mycket resurser på att utveckla Mösseberg som ett attraktivt friluftsområde. Tanken är att fler Falköpingsbor ska upptäcka allt som Mösseberg har att erbjuda, även de som inte har tillgång till bil.
– Vi gör den här satsningen för andra sommaren i rad och jag hoppas att många kommer att använda sig av busslinjen, säger Leif Bigsten, kommunstrateg för infrastruktur och logistik. Dels är det miljövänligt, dels är antalet resenärer avgörande för om vi ska satsa på en permanent busslinje till Mösseberg.

Linje 9/Resecentrum – Mösseberg

Den extra busslinjen mellan Falköpings resecentrum och Mösseberg kostar cirka 190 000 kronor och trafikeras av Västtrafik till och med 20 augusti. Tidtabellen för linje 9 har sex dubbelturer (tur och retur) alla vardagar och elva dubbelturer under lördagar och söndagar. Varje dag går den första bussturen upp till berget kl. 10.05 och den sista kl. 21.05.
– Det är en fantastisk möjlighet som Falköpings kommun erbjuder sina medborgare. Nu hoppas vi många tar tillfället i akt och åker buss till Mösseberg, säger Emil Aronsson, gruppchef på Nobina som kör all linjetrafik i Skaraborg åt Västtrafik.

Gratis för 75 plus + åk fyra för en!

Den som fyllt 75 år åker buss och tåg gratis i hela kommunen, tack vare att Falköpings kommun
subventionerar den förmånen för äldre. Den som köper Västtrafiks periodbiljett för vuxen får ta
med tre personer under 20 år utan extra kostnad.

Motion och lek på naturskönt berg

På Mösseberg finns idag bland annat motionscentral med badplats, motionsspår och vandringsleder, camping och stugby, djurpark med lek- och grillplatser, utsiktstorn, frisbeegolfbana, skidspår och slalombacke, äventyrsskog/indianby, vildmarkslekplats, fyra naturreservat, restaurang (Bredablick) och kafé (Mössebergsgården).

Kontaktperson

Leif Bigsten, kommunstrateg för infrastruktur och logistik
leif.bigsten@falkoping.se
0515-88 51 14