Publicerad: 2020-06-10

Trygga vuxna på stan inför skolavslutningen och studenten

På grund av Covid-19 kommer inga planerade aktiviteter att genomföras i samband med skolavslutningen för årskurs 9 och gymnasielevernas studentfirande i år. Detta tror man kan leda till att flera ungdomar samlas ute. Därför sluter nu flera förvaltningar i kommunen upp för att gemensamt göra skolavslutningskvällarna trygga för alla.

Resurser från Falköpings kommun, nattvandrare, Falbygdens bevakning och polismyndigheten kommer gemensamt verka för att ungdomarna får ett trevligt skolavslutningsfirande. Personal och frivilla från dessa verksamheter kommer att vara ute under skolavslutningskvällen på torsdag och studenten på fredag.

Kommer att synas i gula västar

Västar

För att de ska synas ute kommer gula västar att användas. Förutom fältarna och nattvandrarna som har egna jackor på sig, så kommer du kunna se fritidsledare och västar där det står "trygga vuxna" på. De kommer finnas ute och röra sig där ungdomar rör finns.

Du kan hjälpa till

Vi vill uppmuntra alla vårdnadshavare att ta väl hand om sina ungdomar, prata med dem och gör det så mysigt som möjligt hemma och fira avslutningen där. Vi vill även uppmuntra andra vuxna att ta en promenad ute och röra sig i miljöer där unga finns.

Kom ihåg att vi fortfarande befinner oss i ett läge där vi måste tänka på att hålla avstånd och inte samlas i stora folkmassor. Tillsammans kan vi göra skolavslutningen och studenten till en trevlig avslutning på skolåret och en fin start på sommaren.