Publicerad: 2019-02-19

Katarina kan bli årets offentliga chef!

Katarina Andersson

Katarina Andersson, kommundirektör i Falköpings kommun, känner sig hedrad och glad över nomineringen till Årets offentliga chef och inte minst den fina motiveringen. – Men vårt långsiktiga och målmedvetna arbete vilar på något som är mycket större än en människas verk. Det handlar om många människors kreativitet, kapacitet och vilja att ta ansvar, att vara en viktig kugge i utvecklingen för den gemensamma färdriktningen, betonar Katarina Andersson.

Nomineringen bygger på en kommuns förändringsresa för att hantera komplexa samhällsutmaningar där tillit byggs i styrkedjan mellan politik, civilsamhället och i mötet med medborgaren. Katarina är ödmjuk inför nomineringen, men förändringsresan är hon stolt över.

− Kan nomineringen bidra till att vi i Falköpings kommun ses som en attraktiv arbetsgivare och att kommunen uppfattas som en bra plats att leva, verka och bo på, då har vi lyckats. I det lilla vardagliga skapas det stora, konstaterar Katarina.

Offentliga Affärers motivering till nomineringen

Varje år utses Årets offentliga chef av en jury. Priset är instiftat av tidningen Offentliga Affärer och ska uppmärksamma god ledarskapskultur inom landets offentliga verksamheter. Den 13 mars presenteras vinnaren på konferensen Offentlig chef i Stockholm. Förutom Katarina är ytterligare sju personer nominerade till priset.

Motivering till Katarina Anderssons nominering:
Hon har byggt ett förändringsledarskap som skapat en medveten omställnings-organisation som klarar att hantera komplexa samhällsutmaningar. Katarina är mån om att lyfta fram alla andra 3.200 anställda och kommunens 33.000 med-borgare som i det tysta starkt bidrar till samhällsutvecklingen såväl internt som externt.